Gică Hagi, un nou discurs manifest. ”Cei de sus trebuie să scoată lege pentru România, pentru sportul românesc”

Gică Hagi a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre problemele cu care se confruntă fotbalul românesc. ”Regele” a dezvăluit că vrea să cedeze o bună parte din acţiunile le Farul şi cere implicarea mediului privat în sportul autohton.

”Firme puternice trebuie să vină. Am investit, sunt acţionar, dar vreau să rămân cu partea mea. Meseria mea nu e de conducător. Eu sunt antrenor, nu conducător. Nu vreau să fac munca la buget, cum am făcut în ultimii 12 ani. A venit momentul să schimbăm lucruri clare.

Vreau să rămân cu 10%-20% la Farul. O să rămân cu funcţia de manager. Dacă sunt competitiv, o să rămân pe bancă. Dacă nu, o să mă retrag şi o să vină altcineva. Trebuie să schimbăm lucruri clare. Eu am drumul meu. Astăzi o să fiu, mâine n-o să fiu.

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

Cei de sus trebuie să scoată lege pentru România, pentru sportul românesc. Afacerile se fac cu firme, care pot cumpăra acţiuni. Să vină să cumpere.

Vreau să fiu plătit, să fiu dorit. Trebuie să schimbăm ceva. E clar, nu ieşim din groapă. Ce v-am zis când eram în Franţa şi ne-au bătut albanezii, că suntem în groapă, s-a adeverit. Să vedem cât timp o să avem nevoie să ieşim din groapă! Totul e de mentalitate. Singurul lucru care s-a pierdut în ultimii ani e mentalitatea de învingători, care nu se cumpără, se face în timp cu tineri şi cu talent.

De aceea proiectul meu e făcut din timp şi tineri talentaţi. Noi încă producem jucători, noi nu vorbim, încă producem. Nu putem să fim noi excepţie, noi scoatem până la un nivel şi trebuie să vindem, o ştiu toţi, iar când vinzi, te slăbeşti”, a explicat Hagi.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Sursa, Prima Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.