Granturi între 60.000 lei și 200.000 lei pentru proiecte culturale

Administrația Fondului Cultural Național a anunțat recent, alocarea a 15 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor și programelor culturale în sesiunea II/2021! Termenul limită pentru înscrierea ofertelor culturale și a candidaturii evaluatorilor este 30 aprilie 2021, ora 17:00.

Cu sprijinul colegilor din Ministerul Culturii a fost emisă cu prioritate fila de buget pentru Fondul Cultural Național și suntem astfel în măsură să anuntăm cadrul de derulare al acestei sesiuni. Pe baza resurselor existente în Fond, Consiliul AFCN a alocat 13 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor culturale, organizate până la 15 noiembrie 2021, și 2 milioane de lei pentru programele multianuale derulate în perioada iulie 2021 – 15 iunie 2023. În condițiile date, calendarul sesiunii se extinde cu 30 de zile pentru depunerea ofertelor culturale, conform prevederilor legale,” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Citeste și:  „Povești și colinde”, astăzi, la Muzeul „Casa Mureşenilor” din Brașov

Perioada de înscriere a proiectelor culturale pe platforma online a demarat la 1 martie și se va finaliza pe 30 aprilie 2021.

Reamintim că proiectele culturale pot fi încadrate în 11 arii tematice: ARTE VIZUALE, TEATRU, MUZICĂ, DANS, ARTĂ DIGITALĂ ȘI NOILE MEDII, EDUCAȚIE PRIN CULTURĂ, INTERVENȚIE CULTURALĂ, PATRIMONIU CULTURAL MATERIAL, PATRIMONIU CULTURAL IMATERIAL, PROMOVAREA CULTURII SCRISE, PROIECTE CU CARACTER REPETITIV. Acestora li se adaugă programele multianuale, definite separat.

Începând cu această sesiune un operator cultural nu poate înscrie în concurs mai mult de 2 (două) oferte culturale pe sesiune, dintre care poate propune un singur program multianual. Se menține condiția de eligibilitate ca ofertele culturale depuse să nu fie co-finanțate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis.

Citeste și:  „Povești și colinde”, astăzi, la Muzeul „Casa Mureşenilor” din Brașov

Vă invităm să consultați toate documentele publicate, care sunt revizuite la fiecare sesiune, și vă semnalăm actualizarea declarației pe proprie răspundere și a declarației de parteneriat. Toate informațiile referitoare la priorități, plafoane de finanțare și calendarul de derulare a sesiunii II/2021 sunt disponibile online pe pagina www.afcn.ro.

Lansăm totodată invitația de a-și înscrie candidatura în aplicația online celor interesați să se implice ca evaluatori. Candidatura se depune individual, începând cu 1 aprilie, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.”, se arată în comunicat.

Citeste și:  „Povești și colinde”, astăzi, la Muzeul „Casa Mureşenilor” din Brașov

Termenul limită pentru înscrierea ofertelor culturale și a candidaturii evaluatorilor este 30 aprilie 2021, ora 17:00.

Sursa foto, chieflearningofficer.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.