Grefierii de pe raza Curții de Apel Brașov au intrerupt lucrul

Eliminarea pensiilor speciale i-a înfuriat la culme pe grefierii brașoveni. Personalul auxiliar al instanțelor brașovene a anunțat intreruperea lucrului astăzi între orele 10.00 – 12.00. Grefierii de pe raza Curții de Apel Brașov vor intra numai în ședințele de judecată în care sunt dezbătute cauzele urgente și a celor cu arestați.
Magistrații instanțelor de pe raza Curţii de Apel Braşov au precizat că respectă decizia personalului auxiliar şi conex de a protesta.
„În cursul zilei de 28.01.2020, personalul auxiliar de specialitate şi personalul conex din cadrul Curţii de Apel Braşov a informat conducerea instanţei că va întrerupe total activitatea, în semn de protest faţă de iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu. În acest interval de timp nu va fi efectuat nici un act de procedură sau activitate specifică funcţii fiecărui salariat în parte. Grefierii planificaţi în şedinţele de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente şi a celor cu arestaţi, permițând accesul publicului cu doar 5 minute înainte de intrarea completului de judecată şi nu vor efectua nici un fel de activităţi specifice funcţiei sau alte acte de procedură decât cele pentru soluţionarea cauzelor urgente. Întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activităţii pe tot parcursul zilei“, se arată în comunicatul transmis presei de către Curtea de Apel Brașov.

Citeste și:  Librăria Șt. O. Iosif își redeschide porțile în Brașov: la orice achiziție, veți primi o carte cadou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.