Greva generală din educație continuă și la Brașov

Greva generală din educație continuă, după ce sindicatele au respins oferta guvernului. Anunțul a fost făcut joi, în Piața Victoriei, unde mii de angajați din învățământ protestează în cea de-a patra zi de grevă.

Greva continuă și la Brașov. Luni va fi și o pichetare în fața Prefecturii, după cum a anunțat liderul Sindicatului Spiru Haret Brașov, Radu Adrian: ”Noi am anunțat 200 de persoane, posibil să fie mai mult, în funcție de câți colegi ne vor transmite până mâine dimineață, la ora 9:00 participarea lor în fața Prefecturii la ora 11:00”, citat de Radio România Brașov.

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație: Guvernul nu a înțeles absolut nimic. Nu poți veni în fața corpului profesoral și să le oferi aceste așa-zise stimulente. Aveau nevoie de salarizare decentă; nu și-au luat niciun angajament legat de salarizare. Acea lege unitară de salarizare, care va fi negociată din data de 15 iulie încolo, nu oferă nicio garanție că va fi respectat statutul celor care lucrează în sistem. Oamenii care demonstrează în întreaga țară demonstrează pentru faptul că au fost jigniți, au fost umiliți. Este o acțiune de protest pentru demnitate.

Citeste și:  Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al executivului: 1.000 lei pentru personalul didactic și personalul didactic auxiliar, în luna iunie. Este o sumă forfetară, care poate fi folosită, urmând ca în luna octombrie a acestui an, pe același card să fie încărcată suma de 1.500 lei, din care 500 lei reprezintă suma forfetară, iar diferența de 1.000 lei sunt bani pentru susținerea activității didactice, activităților curente de lucru. În ceea ce privește personalul nedidactic, în lunile iunie și octombrie vor fi încărcate pe același tip de carduri sumele de 500 lei în luna iunie și alte 500 lei în luna octombrie.

Vă reamintim că ieri, în București, a avut loc un miting de amploare în fața Guvernului, cu peste 15.000 de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.