Grinzile podului de la Hălmeag au fost montate

Construcţia podului de la Hălmeag care traversează râul Olt a trecut de etapa montării grinzilor de beton. Urmează ca apoi să se realizeze lucrările de hidroizolare și să se toarne suprafețele de rulare.

Construcţia noului pod de la Hălmeag costă 6.176.199,19 lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri alocate Consiliului Judeţean Brașov, de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Noul pod este realizat din beton, având lungimea de 97,10 metri şi lăţimea de 6 metri, din care lăţimea părţii carosabile va ajunge la 5 metri. Infrastructura podului este formată din două culee şi două pile pe fundaţii indirecte (piloţi cu diametrul de 1,08 metri).
Realizarea acestui pod este esenţială pentru locuitorii din satele situate în dreapta Oltului (Felmer, Ticuşul Vechi, Cobor) care, zeci de ani, au fost nevoiţi să traverseze un pod de lemn, ajuns în ultimii ani într-o stare avansată de degradare.
Podul peste Olt care leagă şi în acest moment satul Hălmeag de comuna Şercaia a fost construit din lemn, după ce podul de piatră, care era funcţional la începutul secolului XX, fusese distrus de bombardamentele dinn Primul Război Mondial. Autorităţile de la vremea respectivă au căutat o soluţie rapidă şi au construit un pod din lemn, dorindu-şi ca acesta să aibă caracter provizoriu. Provizoratul a durat aproape o sută de ani, edificiul fiind în picioare şi în acest moment.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.