“GROW”: Caravana de promovare a politicii regionale și coeziunii europene începe la Brașov

Primăria Municipiului Alba Iulia și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării din cadrul Ministerului Educației Naționale, împreună cu CaleaEuropeană.ro, organizează în perioada 8-11 mai 2023 o caravană a politicii regionale al cărei scop este să ilustreze beneficiile fondurilor din politica de coeziune pentru regiunea Centru din România, în cadrul proiectului ”GROW”, finanțat de Uniunea Europeană.

Intitulat “GROW: reGovery and Resilience through cOhesion frame Work”, proiectul presupune organizarea a patru dezbateri tematice pe parcursul unei săptămâni în patru locuri de succes privind impactul fondurilor europene asupra României – Alba Iulia, Ciugud, Sibiu și Brașov. Proiectul are în vedere încurajarea participării civice în probleme legate de politica de coeziune, încurajarea participării cetățenilor la nivel regional și stimularea participării și implicării părților interesate în vederea comunicării în continuare a impactului politicii de coeziune și al investițiilor în România la nivel național.

Citeste și:  Înscrieri pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2024

Dezbaterile vor începe luni, 8 mai, la Brașov, și vor continua marți, 9 mai, la Sibiu, miercuri, 10 mai, la Ciugud și joi, 11 mai, la Alba Iulia.

Desfășurate sub forma unei dezbateri de tip dialog local, evenimentele vor avea ca vorbitori lideri locali și regionali, reprezentanți ai autorităților locale, regionale și naționale, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile.

La Brașov, reprezentanții autorităților locale, regionale și naționale și cei ai mediului de afaceri vor discuta tematici axate pe dezvoltare metropolitană, urmând a se concentra pe bune practici și lecții învățate pentru o competitivitate bazată pe tranziția verde și digitală.

Dezbaterea va avea loc luni, 8 mai 2023, cu începere de la ora 14.00 și va fi găzduită de Consiliul Județean Brașov, în sala de ședințe a Consiliului.

Citeste și:  Autobuzele RATBV 50 și 52 vor circula pe un traseu modificat luni și marți

La dezbaterea de la Brașov vor participa Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov și membră a Comitetului European al Regiunilor, reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Centru și Werner Braun, vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie Brașov și președinte al Clubului Economic German.

Cu o alocare de 1,4 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027, regiunea Centru din România dispune de fonduri europene pentru mediul privat, instituții publice și ONG-uri pentru proiecte în domenii precum cercetare, dezvoltare, inovare, educație, competitivitate economică, digitalizare, finanțarea microîntreprinderilor și start-up-urilor, eficiență energetică, infrastructură verde, mobilitate urbană, regenerare urbană și turism cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.