Guvernul a adoptat măsurile ce vor fi impuse în starea de alertă (VIDEO)

Guvernul Orban a adoptat în ședința de luni un proiect de lege privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 după 15 mai. El urmează să fie depus în Parlament.
Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că va cere Parlamentului să dezbată proiectul de lege în procedură de urgență.

„CCR a lipsit autoritățile de pârghiile necesare pentru a lupta cu eficiență și de a avea la dispoziție toate instrumentele pentru a-i feri pe români de riscul îmbolnăvirii”, a spus Orban, cu referire la decizia Curții Constituționale de săptămâna trecută prin care amenzile majorate au fost declarate neconstituționale.

„Pe data de 15 mai se va încheia starea de urgență care a fost instituită de președinte. Noi trebuie să avem garanția ca vom avea la dispoziție instrumentele necesare pentru a continua activitatea pe care am desfășurat-o în ultimele trei luni”, a spus Orban.

Citeste și:  Veşti proaste pentru iubitorii de ciocolată! Este criză de cacao la nivel mondial, iar prețurile vor crește semnificativ

Potrivit șefului Cancelariei prim-ministrul, Ionel Dancă, multe prevederi din proiectul de lege sunt chestiuni care au fost reglementate pe perioada stării de urgență și care vor fi menținute și pe perioada stării de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.