Guvernul a adoptat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, cu măsuri suplimentare

Guvernul a adoptat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, cu măsuri suplimentare: Magazinele rămân deschise până la ora 20 în Vinerea Mare și în vinerea dinaintea Floriilor. În noaptea de Înviere nu vor fi restricții de circulație. Unitățile de cazare pot funcționa la 70% din capacitate.

În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20:00 – 5:00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase. De asemenea, în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, magazinele se vor închide la ora 20.00, față de ora 18.00 cum prevăd normele în vigoare în acest moment în localitățile cu rata de infectare peste 4 la mia de locuitori.

Citeste și:  Paul Georgescu, înotătorul român care a parcurs strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă în 9 ore

Guvernul a mai decis ca stațiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, așa cum este în cazul stațiunilor montane.

De asemenea, în perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula între 20.00 și 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.