Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici privind realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

Încă o veste bună pentru Aeroportul Internațional Brașov: indicatorii tehnico-economici privind realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Brașov au fost aprobați, ieri, în ședința de Guvern!

Racordarea Aeroportului Internaţional Braşov la reţeaua naţională de căi ferate este o investiție esențială în perspectiva operaţionalizării aeroportului și urmează să fie realizată cu fonduri europene, prin Programul Operațional de Transport și fonduri de la bugetul de stat, respectiv de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern aprobat, valoarea totală estimată a investiției este de aproximativ 740 de milioane lei, iar durata de execuție a investiţiei este de doi ani.

Traseul de cale ferată are lungimea totală de 21,5 km şi presupune conectarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav la stația CF Ghimbav pe direcția Brașov și la Magistrala feroviară 200 pe direcția Codlea (Sibiu).

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

Astfel, linia de racord va avea accesibilitate directă în aeroport și dinspre Făgăraș, oferind astfel posibilitatea de conectivitate la aeroport și a pasagerilor din zona Sibiu și Țara Făgărașului.

„Ne bucurăm că avem sprijinul Companiei Naționale de Căi Ferate ”C.F.R.” în asigurarea accesibilității directe la aeroport prin intermediul unei legături feroviare Avem nevoie de conexiunea feroviară dintre Aeroportul de la Ghimbav și Gara Braşov în primul rând pentru a asigura accesul rapid al călătorilor atât spre Brașov, cât și spre alte destinații din zona noastră”, a transmis Adrian Veștea – Președintele Consiliului Județean Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.