Hyperion Brașov s-a întors cu aur, argint și bronz de la Campionatele Naționale de Poliatlon copii

Clubul Hyperion Brașov, cel mai important club de natație din Brașov la nivel juvenil, s-a întors de la Campionatele Naționale de Poliatlon copii, desfășurate în weekend, la Târgu Mureș, cu o medalie de aur, una de argint și una de bronz, confirmând că nu întâmplător este clubul cu cei mai mulți practicanți la nivel de copii și cadeți.

Medaliile au fost aduse Brașovului de Smarcanda Crainic (11 ani), care este campioană națională de poliatlon în proba de 50m liber și vicecampioană la ștafeta de 4×50 liber la categoria ei de vârstă, în vreme ce Fekete Petra s-a clasat pe locul trei la 50m bras.

De asemenea, sportivii antrenați de Szasz Szilard au avut și alte rezultate bune, majoritatea intrând în top 10, dând astfel speranțe că la competițiile viitoare și ei se vor putea bate la medalii.

La finalul celor trei zile de concurs, antrenorul brașovean, Szasz Szilard, care a înscris 12 sportivi în competiție, a declarat că este fericit de rezultate, conștient fiind că acestea sunt singurele care pot motiva real un sportiv, mai ales aflat la început de carieră, la primele lui competiții. “Aceste titluri naționale dar și rezultatele obținute de toți sportivii la Târgu Mureș sunt o motivație majoră pentru cei mici, aflați la începutul carierei lor. Pentru mine este o mândrie, mai ales că știu cât lucrez, împreună cu colegii mei, și cât de mult ne străduim sa facem treabă bună în cel mai inteligent mod posibil, atât din punct de vedere metodic, tactic, fizic cât și psihic. Faptul că avem și rezultate ne arată că ne facem bine treaba și că am putea crește și mai mulți sportivi care să aducă medalii Brașovului la natație, pornind de la copii și cadeți. Toți sportivii au reușit sa își imbunătățească timpii la majoritatea probelor iar asta e o reală confirmare că au potențial și cu siguranță o să muncim și mai mult pentru a putea avea rezultate remarcabile”.

Clubul Hyperion a început să participe la Campionatele Naționale din 2020, iar în acești doi ani a adus cinci titluri naționale, cu patru sportivi diferiți. “Este o mare bucurie pentru întreaga echipă de la Hyperion și consider că asta ne ține pe drumul cel bun. Avem echipă promițătoare și omogenă, dornică de a câștiga mai mult decât s-a întâmplat până acum. La clubul nostru sunt mulți copii de perspectivă, dornici să facă sacrificii pentru a putea face performanță în natație, iar noi suntem aici să îi susținem cât putem de mult pentru a intra în categoria celor mai buni înotători din țară și nu numai, pentru că, noi am adus rezultate bune și în concursuri internaționale, cum s-a întâmplat acum o lună la Budapesta. Miercuri vom pleca la campionatul național de cadeți, unde sperăm, de asemenea, să obținem rezultate cât mai bune posibil”.

Rezultale complete obținute de Hyperion la Campionatul Național de la Târgu Mureș sunt:
Crainic Smaranda

  • Campioană națională de poliatlon în proba de 50m liber.
  • Vicecampioană la ștafeta de 4×50 liber a fetelor
  • Locul 4 la ștafeta de 4×50 mixt feminin
  • Locul 6 la 50m spate.
  • Locul 10 la 200m mixt.
    Fekete Petra
  • Locul 3 la 50m bras
  • Locul 4 la 50 liber

Coman David

  • Locul 8 la 200 mixt
  • Locul 10 la 200 liber

Ambrus Dalma

  • Locul 7 la 50m Bras

Keller Nicholas

  • Locul 5 la 50m Bras

La competiție au mai participat: Rares Butufei și Alexa Buleu (11 ani) și Păltinișanu Luca, Huma Vlad, Avădani Teodora, Pîrvan Ana, Dascălu Antonia (10 ani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.