IAR Brașov va începe construcția de elicoptere multirol H215M

România „poate avea încredere deplină în Airbus”, prezenţa companiei de-a lungul anilor în ţara noastră fiind dovada că angajamentul nu este o „promisiune goală”, a declarat, miercuri, Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus, potrivit Agerpres.

El a participat la o recepţie pentru sărbătorirea celor 50 de ani ai companiei. „În România, Airbus este singura companie aeronautică de top care are operaţiuni industriale, ce oferă peste 6.300 de locuri de muncă, direct şi indirect. Este angajamentul de o jumătate de secol al Airbus faţă de piaţa locală”, a afirmat el şi a adăugat că „în ultimii ani, contribuţia economică a Airbus în România a fost semnificativă”, anume 650 de milioane de euro cifră de afaceri, din care 10% au fost reinvestiţi.

Citeste și:  Festivalul Internaţional „George Enescu”, inclus pe lista scurtă a nominalizărilor The International Opera Awards

Reprezentantul Airbus a amintit că, anul trecut, Airbus şi IAR au semnat un contract de exclusivitate pe 15 ani pentru „cooperarea la construcţia elicopterelor militare medii, de care România are nevoie”.

„Suntem aici să susţinem eforturile României de a-şi reînnoi flota de elicoptere şi suntem încrezători că avem soluţiile potrivite pentru nevoile sale operaţionale de ţară şi de membru NATO. (…) România poate avea încredere deplină în Airbus şi în divizia Airbus Helicopters. Aceasta nu este o promisiune goală, este o declaraţie dovedită de prezenţa pe termen lung în ţară a Airbus şi provoc orice alt constructor de elicoptere să egaleze ce am realizat noi aici. E uşor să promiţi multe”, a afirmat acesta.

Citeste și:  Brașovenii sunt invitați la ,,Dizabilitatea dincolo de aparențe“. Eveniment desfășurat cu ocazia zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

Michalon şi-a exprimat speranţa ca, în scurt timp, la Braşov să fie asamblate elicoptere modelul H215M.

La rândul său, directorul general al Airbus Helicopters România, Georges Durdilly, a descris compania drept un „model al integrării europene şi un punct de referinţă pentru aeronautică în lume”.

Secretarul de stat în Ministerul Apărării Nicolae Nasta a apreciat că această companie este „partenerul major al României în sectorul aeronautic”.

Şi membri ai corpului diplomatic de la Bucureşti au vorbit despre companie. Astfel, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a amintit că, tot miercuri, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul german Angela Merkel au fost la fabrica Airbus din Toulouse. „Replicăm această aniversare în România”, a spus ea. De asemenea, a apreciat Ramis, angajamentul consorţiului european Airbus în ţara noastră subliniază „buna integrare a României în UE”.

Citeste și:  Peste 9.000 de cetăţeni ucraineni au intrat sâmbătă în România

Totodată, diplomatul a evocat istoria de succes a Dacia. „În relaţia cu România, avem nevoie de o nouă poveste de succes. (…) Succesul Dacia în domeniul construcţiei de automobile este un bun exemplu al unei strategii prin care toată lumea câştigă, iar visul nostru este să repetăm această poveste în domeniul aeronauticii”, a punctat Ramis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.