Iată programul Caravanei Les Films de Cannes à Râșnov

Covorul roșu s-a strâns după cea de-a 72-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, însă Caravana Les Films de Cannes continuă în România cu o selecție de filme prezentate pe croazetă în 2018.

Ultimul weekend din iunie promite la Cinematograful „Amza Pelea”, de pe 28 până pe 30 iunie, proiecții cu filme de artă care în mod obișnuit nu ajung pe ecranele cinematografelor din oraș, dar și o expoțiție inedită. Publicul râșnovean va avea ocazia să admire fotografiile de pe covorul roșu de la ediția de anul trecut a festivalului de la Cannes, realizate de artista Samina Seyed.

Duminică, de la 18:00, are loc proiecția filmului The Happiest Day in the life of Olli Maki/Cea mai fericită zi din viața lui Olli Maki în regia lui Juho Kuosmanen, propunerea Finlandei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin în 2017. Inspirată din povestea reală a boxerului finlandez Olli Mäki (n. 1936), acțiunea se petrece la începutul carierei pugilistului, când acesta a avut ocazia să lupte la Helsinki, în 1962, cu americanul Davey Moore. Lungmetrajul a primit marele premiu al secțiunii Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes din 2016.

Citeste și:  Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este pregătit pentru momentul 31 martie 2024, care marchează intrarea României în Spaţiul Schengen aerian

Caravana se închieie la ora 20:00, în aceeași zi cu proiecția filmului The Florida Project/Proiectul Florida, în regia actorului Sean Baker. Filmul a avut premiera mondială la Cannes în 2017 în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs și a fost extrem de lăudat pentru regie și jocul actoricesc al lui Prince și William Dafoe. Tânăra mamă Halley (Bria Vinaite) și fiica ei (Brooklynn Prince) își petrec zilele în lumea colorată în nuanțe pastelate a motelurilor sărace din Orlando, bucurându-se de viață din plin. Protectorul lor iubitor este și managerul de motel Bobby (Willem Dafoe). Când norul întunecat al sărăciei amenință să le destrame viața de basm, soluția lui Halley le pune familia în pericol cu grave consecințe.

Citeste și:  Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Programul Caravanei Les Films de Cannes à Râșnov Cinematograful „Amza Pelea”

Duminică, 30 iunie
18:00 – The Happiest Day in the life of Olli Maki/Cea mai fericită zi din viata lui Olli Maki, r. JuhoKuosmanen
20:00 – The Florida Project/Proiectul Florida, r. Sean Baker

Din martie până în iunie, Caravana Les Films de Cannes dă șansa publicului din țară să vadă unele dintre cele mai recente filme, prezentate sau premiate la cel mai important festival de film din lume. Caravana duce mai departe demersul inițiat în 2016 de festivalul Les Films de Cannes a Bucarest de a se extinde cu ediții locale și de a reobișnui publicul din România cu un cinema de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.