Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat aproape 1.700 de solicitări primite din partea populației

Aproximativ 1.700 situații de urgență au fost gestionate de către salvatori, la nivel național, în cursul zilei de ieri (27.05.2024).

Astfel, în ultimele 24 de ore, pompierii militari au acționat pentru stingerea celor 62 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării și pentru gestionarea celor 194 de situații ce puteau pune în pericol viețile și bunurile semenilor, precum și integritatea animalelor.

În acest interval de timp, echipajele SMURD au răspuns cu promptitudine la 1.428 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

De asemenea, în perioada analizată, pentru protecția populației, au fost transmise 15 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, 13 dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase în județele Argeș, Buzău, Constanța, Covasna , Harghita și Mureș.

Pentru a fi informat și pregătit în legătură cu modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență, accesează Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și descarcă aplicația mobilă DSU, care sunt instrumente esențiale în acest sens.

Citeste și:  Președintele Italiei, Sergio Mattarella, vizită oficială în România

ChatBot-ul de pe fiipregătit.ro și ghidurile de învățare de pe aplicația DSU te așteaptă! Intră acum pe fiipregătit.ro și descarcă, gratuit, aplicația de mobil DSU, pentru a fi la curent permanent cu metodele preventive în caz de urgență.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.