Impozitele pe proprietate ar putea creşte de la 1 ianuarie

Impozitele pe proprietate ar putea creşte de la 1 ianuarie, iar cuantumul va fi stabilit de autoritățile locale, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor. El a precizat că în viitor aceste taxe vor fi stabilite după o grilă notarială, informează agenția de presă Rador.

„Codul fiscal modificat în ordonanța care este în parlament, noi am introdus grila notarială pentru a calcula impozitul pe locuințe. Autoritățile locale, primari, în primul rând, ne-au rugat să amânăm intrarea în vigoare de la 1 ianuarie până în 2024, fiindcă ei nu au capacitatea în acest moment tehnică de a cupla sistemele cu grilele notariale, şi atunci în coaliție noi am discutat în felul următor: ori vom amâna aplicarea acestui articol, ori, dacă găsește Ministerul de Finanțe o soluție prin care rămâne metoda actuală, dar cu o creștere în funcție de decizia consiliilor locale, fiindcă aici consiliul local va decide, atunci mergem pe o astfel de variantă. În acest moment, în parlament încă nu s-a aprobat Codul Fiscal, a declarat Kelemen Hunor”, potrivit Rador.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Un amendament la Codul Fiscal depus în Senat de PSD și PNL, după ce a fost agreat în coaliția de guvernare, prevede posibilitatea creșterii cu 50% a impozitului pe proprietate. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că nicio taxă centrală nu va fi mărită anul viitor. El a precizat că, în urma descentralizării, rămâne la latitudinea autorităților locale dacă majorează sau nu taxele și impozitele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.