În mai multe țări europene s-a introdus Taxa Covid: ce presupune și unde se achită

În mai multe state europene, patronii afectați de criză au introdus ”Taxa Covid”. Astfel, la restaurante, frizerii sau cabinete stomatologice, pe lângă prețul obișnuit, clienții vor plăti și o sumă modică pentru a acoperi cheltuielile în plus provocate de noile măsuri de securitate.

Spre exemplu, în Franța, patronii de cafenele sau baruri impun ”Taxa Covid”, un soi de bacșiș pe care oamenii îl regăsesc integrat în nota de plată.

Cei de la publicaţia Finans i-au luat un interviu lui Jacob Nieburh, şef al unui restaurant din Silkeborg. Acesta a explicat de ce percepe o taxă de 10 coroane daneze (1.3 euro), informează Adevărul.

„Am angajat o persoană care se ocupă doar de dezinfecţie. Trebuie să îi plătesc salariul. Fără această taxă ar trebui să suport singur această cheltuială. Nu am auzit niciun client să se plângă că este nevoit să achite această sumă modică”, a reacţionat Nieburh.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Patronii restaurantelor au ţinut să specifice că nu sunt singurii care au luat această decizie şi că, în curând, aceasta va deveni o regulă în toate afacerile. Se aplică deja în cabinetele stomatologice şi în saloanele de înfrumuseţare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.