În munții Italiei lecțiile de schi costă la fel ca în Poiana Brașov. Cursanții au pârtii speciale

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov. Diferența este că în Dolomiți cursanții au la dispoziție pârtii separate, trasee special amenajate astfel încât să nu-i încurce pe ceilalți schiori, relatează stirileprotv.ro.

Doar în zona stațiunii Cortina D’ampezzo sunt la lucru în această perioadă în jur de 700 de monitori de schi. Și au de treabă pentru că în stațiunile cu zăpadă din Alpii Italiei aproape jumătate dintre turiștii cazați iau și ore de schi, chiar dacă mulți au mai schiat înainte, potrivit sursei citate.

Pentru copii, o lecție de 3 ore cu placa sau schiurile costă între 50 și 60 de euro, iar pentru adulți, între 70 și 90 de euro. Ziua, adică 6 ore, costă de la 100 de euro în sus.

Citeste și:  MEAT a dat startul înscrierilor la Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii – HORECA, organizat la Constanța

Și la domeniile schiabile de la noi există monitori de schi și școli. O lecție de schi sau snowboard, costă 150 – până la 200 de lei oră de persoană, iar la 3 ore tariful e la fel ca în Dolomiți. La noi există și varianta Full VIP Day, care se ridică la o mie de lei. Orele se țin la baza pârtiilor, pe unde se dă toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.