În perioada 1-5 iunie polițiștii brașoveni au dat amenzi în valoare totală de peste 450.000 de lei

În perioada 1-5 iunie, aproximativ 1.000 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, dar și din cadrul structurilor de suport operativ au fost angrenați în acțiunile menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului și să asigure menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

Astfel, polițiștii brașoveni au acționat în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ, unde activitățile au fost desfășurate pe două paliere, respectiv unul de prevenire și descurajare, iar cel de-al doilea de combatere a faptelor antisociale și de impunere a legii. 

De precizat este faptul că nu au fost întâmpinate evenimente negative în planul ordinii și siguranței publice, pe raza întregului județ, în această perioadă.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat de siguranță pe drumurile publice, au acționat poliţişti specializați pe segmentul rutier, care au desfășurat activități pentru fluidizarea circulației, în special către și dinspre stațiunile turistice de pe raza județului, dar și pentru creșterea gradului de disciplină în trafic.

Activitățile desfășurate de efectivele de poliție s-au concretizat în cele 167 de acțiuni punctuale în zonele și mediile de interes.

Efectivele de poliție au intervenit pentru gestionarea a 395 evenimente, dintre care 337 sesizări prin S.N.U.A.U. 112.

Polițiștii au constatat comiterea a 956 de contravenții, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 457.165 lei.

În ceea ce privește faptele de natură penală contra patrimoniului, 20 de autori ai unor infracțiuni au fost prinși în flagrant, iar față de 2 dintre aceștia au fost dispuse măsuri preventive privative de libertate.

Citeste și:  Parcul de pe platforma Lubrifin – IUS, în dezbaterea Consiliului Local

În domeniul rutier, au fost constatate 18 infracțiuni la regimul circulației, iar în cazul a  129 de conducători auto s-a dispus măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă determinată de timp. 43 de permise de conducere au fost reținute pentru încălcarea regimului legal de viteză și alte 40 de premise au fost reținute pentru indentificarea conducătorilor auto sub influența alcoolului .

Tot în cadrul activităților de constatare a abaterilor la regimul rutier, polițiștii au reținut 57 de certificate de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice identificate la autovehiculele controlate în trafic.

În sfera acțiunilor de violență domenstică, polițiștii au emis 9 ordine de protecție provizorii, pentru care se fac verificari în cadrul dosarelor de cercetare penală deschise la la nivelul unității.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Facem precizarea că, în minivacanța prilejuită de sărbătorile Rusaliilor și a Zilei internaționale a copilului, pe drumurile publice din județ s-a produs un singur accident rutier grav, soldat cu vatămarea corporală a unei singure persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov mulțumește tuturor celor care au înțeles să petreacă sărbătorile într-un cadru legal și lipsit de incidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.