În România este celebrată Ziua Naţională fără Tutun

Astăzi este Ziua Națională fără Tutun. În România sunt peste 5 milioane și jumătate de fumători, punctează agenția de presă Rador. Consumul produselor noi cu tutun care se încălzește și al țigărilor electronice se conturează ca o nouă amenințare la adresa sănătății populației, mai ales în lumina celor mai recente date privind impactul acestora produse asupra sănătății.

În scopul sensibilizării populației României referitor la beneficiul renunțării la fumat, Guvernul României, în temeiul art. 107 alin. (2) din Constituție și al art. 8 din Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combatarea efectelor consumului produselor din tutun, a adoptat Hotărârea 1270/2002, prin care, cea de-a 3-a zi de joi a lunii noiembrie se declară „Ziua Națională fără Tutun“.

Citeste și:  De luni începe o nouă campanie de dezinsecție

Cu acest prilej, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății organizează campanii de marcare a acestei zile.

Manifestarile organizate cu aceasta ocazie ofera cadrul informarii si sensibilizarii populatiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun si constientizaarii populatiei fumatoare cu privire la consecintele fumatului, dar si a populatiei nefumatoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de tigara – asa numitul “fumat pasiv” –, alaturi de imputernicirea si incurajarea acesteia din urma de a-si solicita dreptul la un aer fara fum de tigara, prin respectarea aplicarii in practica a prevederilor legale in vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.