Încă o linie de finanțare pentru pomicultorii brașoveni

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanţare aferente submăsurii 4.2a ‘Investiţii în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol’ din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). 

Sesiunea de depunere a proiectelor se desfăşoară în perioada 19 august 2019, ora 9.00 – 31 ianuarie 2020, ora 16.00. Precizăm că alocarea financiară pentru sesiunea anuală continuă este de 26.800.000 de euro, împărţită astfel: 
– 10.000.000 euro pentru îmbunătăţirea competitivităţii producătorilor primari printr-o mai bună integrare a acestora în lanţul agroalimentar prin intermediul schemelor de calitate, creşterea valorii adăugate a produselor agricole, promovarea pe pieţele locale, a circuitelor scurte de aprovizionare, grupurilor de producători şi a organizaţiilor interprofesionale ( DI 3A);
– 16.800.000 euro pentru facilitarea diversificării, a înfiinţării şi a dezvoltării de întreprinderi mici şi a creării de locuri de muncă (DI 6A).

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

Investiţiile sprijinite în cadrul acestei submăsuri sunt destinate întreprinderilor de prelucrare şi comercializare a fructelor şi marketingul produselor din fructe pentru:
– modernizarea şi crearea de unităţi de procesare;
– introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse şi procese tehnologice;
– creşterea valorii adăugate a produselor din sectorul pomicol;
– îmbunătăţirea controlului intern al calităţii;
– creşterea numărului de locuri de muncă.

Prin submăsura 4.2a, sprijinul public nerambursabil este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri şi 40% pentru întreprinderi mari. Valoarea finanţării acordate poate ajunge până la 1.500.000 de euro în funcţie de tipul de beneficiar şi de investiţia propusă prin proiect.

Citeste și:  Restaurantul Panoramic va renăște: ANA TELEFERIC Brașov promite o transformare spectaculoasă a simbolului orașului de pe Tâmpa

Cererile de finanţare se depun online, pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info. Toţi cei interesaţi au la dispoziţie pe site-ul AFIR, în pagina submăsurii 4.2a, întreaga documentaţie necesară depunerii proiectelor.

Precizăm că pragul minim de depunere a proiectelor de investiţii este de 10 puncte. Termenul limită de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferente submăsurii 4.2a este de 31 ianuarie 2020, ora 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.