Incendiu puternic pe insula grecească Thassos, destinație favorită a românilor

UPDATE. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice şi al oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă. MAE recomandă cetăţenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu şi să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectaţi de efectele acestui incendiu. 

Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenţie a situaţiei şi menţin permanent contactul cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, în funcţie de solicitări. 

 De asemenea, MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri seară în Grecia, în zona Skala Potamia din Thassos.

Alarma a sunat în miez de noapte, iar la fața locului au venit forțele de pompieri, în încercarea de a opri vâlvătaia, dar nu au reușit să le stingă.De dimineata au intervenit si fortele aeriene. Flacarile sunt vizibile de pe plaja.

https://www.go-thassos.gr/about-thassos/webcam?fbclid=IwAR0J3OdL1MbKOkybPviv3EibdDT9x1WvbjRfcT69LGyV1CbVpXQtG6dAfRk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.