Incendiul din munții Făgăraș a fost stins după două zile de eforturi

După două zile de luptă cu flăcările, incendiul de la fondul forestier din munții Făgăraș a fost stins. Operațiunile de stingere au fost extrem de dificile, fiind necesară intervenția a 32 de pompieri și aproximativ 40 de lucrători de la Ocolul Silvic „Pădurile Făgărașului” și Ocolul Silvic Făgăraș.

Zona greu accesibilă a îngreunat misiunea echipelor de intervenție. Pompierii au fost nevoiți să parcurgă pe jos o distanță de câțiva kilometri, pe un drum accidentat, pentru a ajunge la focarele de incendiu.

Reamintim că arderea miriștilor și a vegetației uscate este strict interzisă fără acceptul autorităților de mediu și fără informarea prealabilă a primăriilor și serviciilor pentru situații de urgență. Nerespectarea acestor reguli poate avea consecințe grave, punând în pericol vieți omenești, provocând pagube materiale și afectând grav mediul înconjurător.

Citeste și:  Mândrie, Moștenire, Onoare - 110 ani de Olimpism în România în 110 Momente din istoria Mișcării Olimpice

Este important să fim conștienți de riscurile asociate cu aprinderea focurilor în natură. Respectând regulile de prevenire a incendiilor, putem contribui la protejarea pădurilor și a mediului înconjurător.

Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005, privind protecția mediului, sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice și între 25.000 lei și 50.000 lei pentru persoanele juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.