începe Conferința internațională de politici publice de mediu, în cadrul Forumului Orașelor Verzi

Astăzi, începând cu ora 13.00, pe terenul de sport de la Colegiul Național Andrei Șaguna începe Conferința internațională de politici publice de mediu, eveniment care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

După discursurile de deschidere, prima temă abordată va fi „Soluții pentru o mobilitate urbană durabilă”, în cadrul căreia, alături de ministrul mediului apelor și pădurilor, TÁNCZOS Barna, specialiști din 4 țări ne vor prezenta soluții și exemple de mobilitate și transport alternativ funcționale în orașe din Europa.

Cea de a doua temă este dedicată soluțiilor pentru eficientizare energetică a unităților de învățământ, până la consum de energie 0 (Green Schools). În cadrul aceleiași teme, specialiștii din domeniu vor prezenta modele și soluții de reducere a cantității de deșeuri depuse la rampă (Zero Waste Cities). În cadrul acestei teme vom afla modele de bună practică din Slovenia, FInlanda, dar și din România.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Continuă și seria de evenimente dedicate publicului larg organizate în cadrul forumului. Astfel, astăzi, de la ora 12.00, pe lacul Noua, va avea loc un atelier demonstrativ pentru persoanele cu dizabilități, dar nu numai, care vor să învețe tainele vâslitului în caiac. Tot de la ora 12.00, în Piața Sfatului se deschide și Târgul Producătorilor Locali ROMO. Între 10.00 și 12.00, ,,șarpele hoinar”, care îi învață pe elevi cum să utilizeze transportul prietenos cu mediul, ajunge pe strada cea mai verde pentru copii, strada Postăvarului. Iar Alpin Film Festival continuă proiecțiile cu documentare dedicate culturii și civilizației montane.

Reamintim că începând de azi, până duminică, tot în cadrul Forumului Orașelor Verzi, transportul în comun este gratuit pe liniie municipale (inclusiv linia 20)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.