Începe programul de împădurire. Romsilva trimite puieți pentru plantare în județul Brașov

Peste 1.100 de pepiniere ale Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieţi pentru programul de împădurire din acest an, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul propus al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, potrivit agerpres.

„Astăzi, peste 1.100 de pepiniere ale Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieţi pentru întregul program de anul acesta. Circa 33 de milioane dintre aceştia vor porni în următoarele zile spre cele 13.000 de şantiere active în campania de primăvară. Apoi, aceleaşi pepiniere vor livra alte aproape 20 de milioane de puieţi în campania de toamnă. Statistic vorbind, dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieţi plantaţi în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de milion de puieţi pe zi”, a spus Alexe.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Potrivit oficialului, data de 21 martie ar putea deveni ziua românilor care plantează, iar după identificarea terenurilor degradate acestea vor fi împădurite în toamna acestui an.
13.000 de şantiere de împădurire deschise în campania de primăvară sunt dispuse la nivel naţional, în toate judeţele ţării, iar numărul cel mai mare de puieţi va ajunge în judeţele: Maramureş, Cluj, Suceava, Braşov, Sibiu, Harghita, Bistriţa, Argeş şi Vâlcea. Astfel, în fiecare dintre aceste judeţe intens exploatate forestier, cu păduri neregenerate natural, vor fi plantaţi între un milion şi 6,6 milioane de puieţi.

2 thoughts on “Începe programul de împădurire. Romsilva trimite puieți pentru plantare în județul Brașov

  1. As dori sa convoc vreo 30-40 de prieteni din Bucuresti la data 21martie a.c. pentru a veni in jud. Brasov la actiunea de impădurire.
    As vrea să stiu ce paşi trebuiesc urmati ,unde să ne prezentăm,pe cine putem contacta, câți puieți trebuie plantați de persoană şi cam in ce zone din jud. Brasov va fi actiunea pentru a ştii unde ne vom caza ? Aş fi recunoscător dacă mi-ati răspunde in timp cât mai scurt pentru a ne putea organiza până la data respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.