Început de minivacanță liniștit alături de polițiștii brașoveni

La începutul minivacanței prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Poliția Brașov a fost prezentă printre cetățeni pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte care se abat de la normele legale, asigurând un climat adecvat de ordine și liniște publică atât pentru locuitorii județului, cât și pentru turiștii care au ales Brașovul ca destinație turistică.

Astfel, au fost desfășurate activități specifice în vederea prevenirii şi descurajării oricăror fapte care ar putea fi comise cu violență, dar s-a acționat și pentru prevenirea comiterii unor furturi, având în vedere că deplasările de la domiciliu în minivacanțe reprezintă pentru infractori o ocazie ideală pentru ”a acționa”.

Citeste și:  Se circulă fără restricții pe DN1, la Predeal

De asemenea, polițiștii rutieri s-au aflat pe principalele artere de circulație în vederea asigurării fluenței circulației și prevenirii producerii unor evenimente rutiere grave, în contextul unui aflux mare de turiști, acționând totodată în vederea depistării conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise.

În urma activităților de control desfășurate, au fost verificate aproximativ 360de persoane, au fost controlate  peste 200 de vehicule și au fost aplicate 136 de sancțiuni contravenționale.

Abaterile pentru care polițiștii au aplicat sancțiuni au fost la regimul circulației, la nerespectarea normelor de conviețuire socială, dar și pentru alte acte normative din sfera siguranței publice, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de aproximativ 32 000 lei.

  • Ca urmare a controalelor efectuate pe linie rutieră, un conducător auto, de 24 de ani, este cercetat penal întrucât a fost identificat pozitiv la consumul de substanțe psihoactive, respectiv cocaină, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe str. Dimitrie Anghel, din municipiul Brasov.
Citeste și:  Un nou post a fost scos la concurs la Aeroportul Internațional Brașov

Acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea prelevării de mostre biologice penru a se stabili cu exactitate prezența substanței în organism.

Cercetările sunt continuate de polițiștii brașoveni, sub aspectul săvârsirii infracțiunii de ”conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov vă urează să vă bucurați de această perioadă cu responsabilitatea respectării normelor legale, pentru a preîntâmpina aventuale evenimente neplăcute!

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.