Închisoare pentru învățătoarea din Brașov care își numea elevii, ‘gunoi’, ‘umflat’ sau ‘Tâmpit’

Învățătoarea din Brașov care folosea apelativele de „gunoi”, „umflat” sau „tâmpit” pentru copiii de educația cărora ar fi rebuit să se îngrijească a fost condamnată definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare și la plata unor daune.

Judecătorii Curții de Apel Brașov a decis ca învăţătoarea din Braşov să fie condamnată 8 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă.

Învăţătoarea a mai fost obligată la plata de daune materiale, morale şi cheltuieli de judecată de 12.180 de lei plus 425 de euro.

Șocantul caz s-a petrecut la Şcoala Gimnazială nr. 4 din Braşov. Totul a ieșit la iveală în iarna anului 2017, după ce o elevă a făcut o înregistrare cu telefonul mobil în timpul orelor. În înregistrare se aude vocea învăţătoarei care îi jigneşte în repetate rânduri pe elevii din clasa a II-a.

Citeste și:  O nouă ediție a programului Start-up Nation tot mai aproape de aprobare

Mama elevei a pus înregistrarea la dispoziția presei.

„Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!” (…) Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine! (…) Uită-te, dracului, aici! Unde dracului te uiţi? (…) Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi nesimţitule! Pentru mine eşti gunoi în clasa asta! (…) De ce pleci, mă, la 11? Taci, măăă! Măăă! Băi, eşti numai cu glasul! Vezi că îţi trag una de nu te vezi!”, se aude în înregistrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.