Îndrăgită interpretă din Brașov, stabilită la New York, s-a stins din viață

O veste tristă vine de peste ocean: îndrăgita interpretă de muzică ușoară, Gigi Marga, s-a stins la vârsta de 91 de ani, în locuința sa din SUA.

Gigi Marga a copilărit în orașul Râșnov și a debutat în Corul Patriarhiei. Ulterior a cântat în corul Filarmonicii George Enescu. A studiat Științele Economice și Conservatorul și a fost repartizată la Intreprinderea Gaz Metan.

A renunțat la cor și a fost angajată de casa de discuri Electrecord, unde a înregistrat mai multe piese cu Trio Grigoriu. În 1962 a câștigat un premiu la un concurs international de la Sopot, Polonia.

În anul 1896 a emigrat în America, devenind cetățean american în 1987. S-a stabilit la New York și a continuat să cânte în restaurantele cu specific românesc din zonă.

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

Vestea morții ei a fost dată pe pagina de Facebook de Grigore Culian, redactor șef al ziarului New York Magazine, român stabilit de mulți ani în SUA.

Iată postarea:

”O veste tristă. Azi, 9 iunie 2020, în jurul orei 9 A.M., a plecat să le cânte îngerilor marea noastră artistă Georgeta “Gigi” Marga. Avea 91 de ani împliniți pe 22 aprilie a.c. (în aceeași zi cu autorul acestor rânduri!) și s-a stins pe un pat de spital din New York, după ce supraviețuise pandemiei cu Corona Virus. Am împărțit scena în urmă cu mai bine de 40 de ani, am făcut turnee împreună, iar destinul a făcut să ne reîntâlnim în America, unde m-am îngrijit personal să aibă o bătrânețe decentă, deși Gigi a rămas tânără întotdeauna prin spiritul și cântecele ei. Pot să vă spun că nu am cunoscut vreodată o artistă atât de generoasă. Ne-a dăruit totul, a adus bucurie în sufletele a milioane de români și nu a cerut niciodata ceva în schimb. Gigi Marga s-a stins la fel de modest cum a trăit și o soartă nedreaptă a făcut să nu aibă parte nici măcar de o ceremonie funerară de rămas bun, pe care ar fi meritat-o din plin. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace.”, a scris Grigore Culian.

Citeste și:  Librăria Șt. O. Iosif își redeschide porțile în Brașov: la orice achiziție, veți primi o carte cadou!

În fotografie este Gigi Marga, alături de Grigore Culian (în stânga) și Gheorghe Gheorghiu (în dreapta).

Ea a intrat în istoria muzicală din România încă din anii 1960, cu piesa ”Parfumul florilor de crin.”

Potrivit wikipedia, Gigi Marga era cunoscută pentru melodii ca „Parfumul florilor de crin”, „Din mici nimicuri”, ”Ada Kaleh”, „Chemare”, „Nu știu ce să cred”, concerte în restaurantele din București și din New York, dar și pentru pentru aparițiile televizate de revelion din timpul regimului comunist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.