Îngrijorarea CNIPMMR privind efectele economice ale acțiunilor din Ucraina și necesitatea susținerii IMM-urilor

Ieri, 24 februarie 2022, a avut loc ședința Biroului Permanent al CNIPMMR. Boardul organizației și-a afirmat îngrijoararea cu privire la acțiunile din Ucraina și consecințele economice asupra IMM-urilor românești, solicitând necesitatea unui leadership profesionist, luarea unor decizii ferme pentru asigurarea stabilității economice și asumarea pozițiilor organizațiilor de IMM-uri.

Astfel, în unanimitate, boardul CNIPMMR a hotărât următoarele:

1. Solicitarea publică adresată Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene de a se stabili departajarea solicitanţilor conform celor stabilite împreună cu mediul de afaceri, în cadrul consultărilor din 07 decembrie 2021, referitoare la ghidul solicitantului aferent măsurii 4.1.1. „Investiții în activități productive”, potrivit următoarelor criterii:

  • ponderea echipamentului tehnologic din valoarea totală a proiectului;
  • numărul locurilor de muncă nou create;
  • data și ora depunerii proiectului.
Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

2. Solicitarea publică adresată Ministerului Energiei de a elimina Criteriul 3- Utilizarea de către beneficiar, pentru consum propriu, a cel puțin 50% din volumul de energie electrică generat în cadrul proiectului din cadrul pct. 4.1.2 Evaluarea tehnico-economică a ofertei din cadrul Ghidului Specific CONDIȚII SPECIFICE DE ACCESARE A FINANȚĂRII DIN FONDURI EUROPENE AFERENTE PNRR – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate, exceptate de la notificarea ajutorului de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.