Intersecţia Castelului cu Apollonia Hirscher devine zonă pietonală

Anunţat de mai mult timp, planul privind transformarea în zonă preponderent pietonală a segmentului străzii Apollonia Hirscher cuprins între intersecţia acesteia cu străzile Poarta Şchei şi Castelului a ajuns în etapa de elaborare a proiectului tehnic. În acest sens, Primăria Braşov a semnat un contract de servicii în valoare de 29.000 lei cu firma braşoveană Global Proiect SRL, care va trebui să predea documentaţia în termen de 30 de zile.
Conform datelor Primăriei Braşov, segmentul amintit, cu o suprafaţă de 3.008 mp, va fi remodelat astfel încât să permită amenajarea unor spaţii pietonale mai generoase. Printre altele, sensul giratoriu din zonă ar urma să fie transformat într-un spaţiu destinat pietonilor, iar circulaţia auto va fi reorganizată astfel încât să permită accesul pe direcţia înainte a străzii Castelului (stradă cu sens unic) şi a străzii Alecu Russo. Pe acest segment din str. Apollonia Hirscher se va menţine o bandă pentru acces auto riverani şi maşini de intervenţie cu o lăţime de 3,5 m. Această bandă nu se va diferenţia de restul pavajului pietonal, ambele urmând a fi realizate din calupuri de bazalt. Banda va fi separată de zona pietonală prin elemente de mici dimensiuni montate în pavaj.
Tot pe acest tronson al străzii Apollonia Hirscher, înainte de amenajarea suprafeţei carosabile şi a zonelor pietonale, se va reabilita reţeaua de apă şi de canalizare, precum şi cea de iluminat public. De altfel, iluminatul public se va realiza cu ajutorul unor stâlpi şi corpuri de iluminat care se vor încadra arhitectural în zona istorică.
Pe zona pietonală vor fi amplasate piese de mobilier pentru odihnă, iar pe zona verde se vor planta arbuşti care că creeze un mediu ambiental plăcut. Nu în ultimul rând, în această zonă este luată în calcul şi posibilitatea montării unor cişmele.

Citeste și:  Președinta Republicii Moldova: România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiţionat, fără a aştepta lauri şi beneficii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.