Intervenţii în 35 localităţi din 15 judeţe pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea. Brașovul, ocolit de probleme!

Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 35 localităţi din 15 judeţe pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit agenției naționale de presă Agerpres.

Conform sursei citate, intervenţiile au avut loc în judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Suceava, Tulcea şi Vrancea, acţionându-se în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 25 case, 64 curţi, 24 subsoluri/beciuri, de pe 4 străzi, de la 2 operatori economici şi din 5 anexe gospodăreşti.

Totodată, pompierii militari au acţionat pentru degajarea a 17 copaci rupţi de vântul puternic, două autoturisme fiind avariate din cauza pomilor.

Citeste și:  Concert caritabil pentru diaspora din Ucraina, sâmbătă, la Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel din Brașov

„O altă intervenţie care a presupus atenţie din partea salvatorilor a avut loc tot în judeţul Dâmboviţa, în localitatea Fieni, unde o fermă de cai a fost inundată, iar viaţa cabalinelor a fost pusă în pericol. Pentru gestionarea situaţiei, colegii noştri au evacuat 17 cai într-o zonă mai înaltă. În acest moment nu mai sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea”, precizează IGSU.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în cursul zilei de luni au fost emise 37 mesaje de avertizare a populaţiei pentru 22 de judeţe.

„Concomitent cu misiunile de înlăturare a efectelor produse de vremea nefavorabilă, pompierii militari au acordat măsuri de prim ajutor pentru 1.450 de persoane, au acţionat pentru stingerea a 45 de incendii, precum şi în 282 de cazuri în sprijinul comunităţilor. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autovehiculelor implicate în 8 accidente rutiere. În urma acestor evenimente rutiere, 4 persoane şi-au pierdut viaţa. Pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor din dinamică, 328 de pompieri salvatori şi 216 de mijloace tehnice se află la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României”, se menţionează în informarea IGSU. 

Citeste și:  Canotajul, nataţia şi baschetul, cele mai consistente finanţări de la buget în 2023

Sursa, Agerpres / Foto: arhivă IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.