Interviu cu DJ ROMINA! Brașoveanca a cucerit Statele Unite ale Americii, prin muzica electronică ?

DJ ROMINA (Romina Anastasescu) s-a născut la Brașov, dar a reușit să își îndeplinească visul în țara tuturor posibilităților. În anul 2012 a decis să plece în Statele Unite ale Americii și să facă carieră, fiind în prezent un artist apreciat și în plină ascensiune în lumea muzicii electronice. A început cariera de DJ în Las Vegas unde a și locuit, iar în urmă cu doi ani s-a stabilit în Miami. Acum mixează în toată America și America de Sud.

Cucerind prin unicitate, DJ Romina a colaborat cu câțiva dintre cei mai apreciați producători din lume, unii fiind nominalizați ai Premiilor Grammy.

În cadrul unei competiții internaționale pentru DJ, Romina a concurat alături de alți +2.000 de artiști, clasându-se pe primul loc în România și pe locul 8 la nivel mondial. În anul 2017 și 2018, Romina a fost desemnată „Best Female DJ” în Las Vegas, la premiile House Music Awards.

DJ Romina a mixat și în România, la UNTOLD, dar și la ULtra Miami, EdC Las Vegas sau Burning Man, fiind pe aceeași scenă cu Martin Garrix, Hardwell, Afrojack sau Armin van Buuren.

În continuare, vă invităm să lecturați un interviu cu Dj Romina, acordat publicației BrașovȘtiri.ro:

Se spune că America este țara tuturor posibilităților și este de înțeles de ce mulți oameni își doresc să se stabilească acolo. Ce îți oferă ție? Ce n-ai avut aici, dar ai acolo?

Citeste și:  Aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim în Sâmbăta Mare continuă și în acest an

SUA este o țară mare cu multe libertăți și oportunități interesante. Acum locuiesc în Miami unde industria muzicală este incredibil de evoluată, anterior locuind 8 ani în Las Vegas (capitala muzicii) mi-a oferit șansa să fiu rezident la cele mai populare cluburi și să împart pupitru cu cei mai faimoși DJ, cum ar fi Calvin Harris, Martin Garrix, Diplo, dar și mulți alții. Am și acces la studiouri de muzică profesionale și am putut lucra și colabora cu ingineri nominalizați la Grammy. Plus că viața de entertainment este foarte largă și în fiecare zi se întâmplă cate un eveniment, iar publicul este foarte receptiv și cu o energie incredibilă.

Ai afirmat că, în prezent, tot mai mulți își doresc să fie DJ. Cum deosebim un DJ profesionist de unul amator? În ce constă diferența?

Eu cred că este vorba de experiență și încrederea în tine. Cât de creativ ești în timpul setului și capacitatea de a putea mixa extended sets (10-15 ore) să duci publicul într-o adevărată călătorie spunând o poveste. Să ști să citești publicul și să fi versatil în selecție. Eu personal mixez cu USB și am început cu vinyl (techniques), dar sunt DJs care mixează cu soaware (serrato, traktor), nu îi judec, dar de exemplu sunt cluburi care nu îți permit decat USB.

Care sunt paricularitățile tale în calitate de artist/ DJ? Cu ce te deosebești “de alții”?

Citeste și:  Minivacanță în siguranță! Datorită sistemului preventiv de ordine și siguranță publică adoptat la nivel național

Eu nu sunt un DJ pentru că așa este trendul acum sau pentru că vreau să fac o mulțime de bani. Sunt un artist talentat cu multă pasiune, care dă totul. Pentru mine muzica este ceva esențial, nu doar un hobby, eu nu pot trăi fără muzică. Și asta se simte în set-burile mele, îmi place să fac extended sets, îmi place să combin diverse genuri de muzică și sunt prezentă tot timpul set-ului – if you know what I mean.

Care sunt pașii pentru a ajunge un DJ de succes? Sunt necesare anumite studii de specialitate sau este vorba despre talent nativ?

Nu este vorba de studii super speciale sau de talent, ci de experiență, practice, consistență și dedicație. Și este un bonus dacă vi din familie de artiști și ai urechea muzicală rafinată deja.

În 2016 ai lansat primul single. Care a fost impactul asupra fanilor tăi, fiind totuși un single de debut? Ce a urmat?

Primul single a fost primit cu succes, iar apoi a urmat piesa „No Education”, de fapt un remake a lui Pink Floyd care a fost lansată de Armada Records, și care a fost timp de 6 săptămâni nr. 1 în Beatport top 100 și care a fost în playlist la foarte mulți DJ faimoși.

În același an ai mixat la UNTOLD în România, pe aceeași scenă cu Martin Garrix, Hardwell, Afrojack sau Armin van Buuren. Un festival internațional remarcabil! Ce alte proiecte vor rămâne de vârf (“top”) în palmaresul tău?

Citeste și:  Brașovul se pregătește de o ediție jubiliară a Oktoberfest: 15 ani de bere, muzică și distracție bavareză!

Am mixat și la ULtra Miami, EdC Las Vegas și Burning Man.

Ai colaborat cu câțiva dintre cei mai apreciați producători din lume, unii fiind nominalizați ai Premiilor Grammy. Ce ne povestești despre această treaptă din cariera ta?

James Miller este de fapt mentorul și profesorul meu pe partea de producție. De la el știu să produc, iar în prezent încă colaborăm și urmează câteva lansări în următoarele 2 luni.

Ai parcurs un Turneu European propriu, așadar ai avut ocazia să îți formezi o părere despre public. Când vine vorba despre astfel de evenimente, cum reacționează publicul din România în comparație cu publicul din alte state? Este agreat acest concept în țara noastră?

Spre surprinderea mea plăcută românii au o energie fantastică pe dancefloor și îmi place să mixez în România. Sunt acele seri care începem ca un 2 hour set și ajungem până dimineața!

Ce îți propui pe viitor din punct de vedere profesional? Ce proiecte plănuiești?

Îmi doresc să construisesc propria agenție de artiști (mai mulți female artists pentru că sunt subestimate), dar și propria companie de evenimente și bineînteles continui cu producția muzicală și voi lansa în continuare cât mai multe piese.

2 thoughts on “Interviu cu DJ ROMINA! Brașoveanca a cucerit Statele Unite ale Americii, prin muzica electronică ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.