Întrevedere cu Ambasadorul Republicii Argentina la Consiliul Județean Brașov

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo, ambasadorul Republicii Argentina în România, a efectuat prima sa vizită oficială în judeţul Braşov.

În această dimineaţă, înaltul oaspete, însoțit de doamna Andreea Negreanu, șefa Secției Comerciale din cadrul ambasadei a avut o întrevedere cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veștea, la sediul instituției.

În cadrul întâlnirii, șeful administrației județene a prezentat oaspeților străini potenţialul economic şi investiţional al judeţului Brașov, proiectele majore de infrastructură rutieră și sanitară aflate în curs de implementare, precum și cea mai importantă investiţie – Aeroportul Internaţional Braşov, a cărei perspectivă de realizare plasează județul Brașov pe un grafic de dezvoltare economico-socială și mai mare decât cea din prezent.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

De asemenea, oaspetele argentinian a avut oportunitatea de a cunoaște planurile în ceea ce priveşte organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret în anul 2028 și de a afla faptul că, faptul că, administrația județeană brașoveană este o deschizătoare de drumuri la nivel național în implementarea digitalizării, un deziderat considerat prioritar atât de Uniunea Europeană, cât și de Guvernul României.

Ambasadorul Argentinei, E.S. Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo a avut cuvinte de laudă faţă de activitatea Consiliului Județean Brașov și și-a manifestat interesul, cu predilecție, asupra domeniilor industriale existente la nivelul județului Brașov, precum și deschiderea în ceea ce priveşte promovarea valorilor comune și specifice, prin posibile înfrățiri la nivelul judeţului Braşov.

Citeste și:  Cetățuia Brașovului se redeschide în Săptămâna Luminată

Am fost onorat să-l întâlnesc pe ambasadorul Republicii Argentina şi să aflu cât de mare este interesul argentinienilor pentru ţara noastră. Mă bucur că am avut ocazia de a-i prezenta punctele forte ale județului nostru și, mai ales, proiectele de investiții, pe care dorim să le implementăm. Suntem deschiși și dornici să sprijinim orice formă de colaborare bilaterală româno-argentiniană. Cea mai importantă investiție a administrației județene este construirea Aeroportului Internațional Brașov. Sperăm ca odată cu finalizarea proiectului, să asistăm la o creștere substanțială a numărului de oameni de afaceri și de turiști argentinieni care vin în județul Brașov” – a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.