Invitație la mișcare: o zi de sport împreună la “Jocurile Cartierului Răcădău – ediția a II-a”, astăzi de la ora 11:00

Grupul de inițiativă AMI și Asociația MTB Trails, invită locuitorii cartierului Răcădău la o zi de sport și mișcare împreună la “Jocurile Cartierului Răcădău – ediția a II-a”, sâmbătă, 10 septembrie 2022 de la ora 11.00. În Parcul Trandafirilor și la peretele colorat Magnolia vor avea loc concursuri, activități sportive și jocuri recreative prin care comunitatea va redescoperi beneficiile mișcării.

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, de la 11:00 la 16:00, în Parcul Trandafirilor, atât pe zona verde, cât și pe aleea principală, copiii, părinții și bunicii se vor putea bucura de jocuri de volei, badminton, paddle, frisbee, fotbal sau tir cu arcul. Cei mai mici vor avea parte de activități de mișcare, jocuri și activități de grup cu echipele CSS Brasovia, Bebe Rostogol și Junior by Oaki, în timp ce părinții și bunicii se pot relaxa cu un masaj terapeutic de la Kinetic Plus sau participând la sesiunile de yoga alături de instructori experimentați. Nu vor lipsi jocurile de șah și table din parc, pentru care vecinii din cartier sunt încurajați să se organizeze pentru tradiționalele competiții, concursurile distractive pentru familii și prieteni, iar pentru cei mai îndrăzneți un antrenament de karate.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Alături de organizatori, în parc se va afla și Federația Română de Orientare, care îi invită pe brașoveni între orele 11:00 și 16:00 la un ATELIER DE MICROORIENTARE, adresat tuturor celor peste 8 ani.

Aleea principală din Parcul Trandafirilor se va anima cu încălzirea coordonată de profesori de sport de la școlile din cartier, cu un moment de breakdance cu Old School New School, dar și cu o demonstrație de arte marțiale!

De la 14:00 la 18:00 zona peretelui colorat Magnolia va fi dedicată competițiilor și jocurilor de baschet, tenis cu piciorul, trotinete, role, biciclete, darts. Aici, cei mai îndemânatici dintre practicanții sporturilor sunt invitați să-și dovedească măiestria.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

De la 11:00 la 16:00 se desfășoară Quest Răcădău – o tură de recunoastere a cartierului, cu rolul de a încuraja mersul pe jos dar si de a descoperi mici afaceri care activează aici. Cu harta în mână, participanții vor trece printr-o serie de puncte de interes local și la final, cei care parcurg întregul traseu până la ora 16:00, vor participa la o tombolă cu premii ce va avea loc la 16:30. Sunt invitate la descoperirea cartierului prin mers pe jos sãnãtos, persoane de toate vârstele!

Acțiunea este finanțată în cadrul programului Sportul pentru toți de Decathlon România, prin Fundația Comunitară Brașov, implementată de Grupul de inițiativă A.M.I. și susținută de centrul comercial Magnolia – Prieteni în Răcădău. Proiectul se derulează cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Accesul este liber, indiferent de vârstă și de condiție fizică, iar înscrierea se va face în ziua evenimentului, direct la locul de desfășurare a activităților. Participarea este gratuită la toate activitățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.