Invitație la o acţiune de plantare de puieţi în cadrul proiectului „Judeţul Braşov, Inima Verde a României”

Consiliul Judeţean Braşov este partener al proiectului „Judeţul Braşov, Inima Verde a României”. Primul pas în cadrul acestui proiect este realizarea unei perdele forestiere în comuna Prejmer. Acţiunea de plantare va avea loc sâmbătă, 17.04.2021, începând cu ora 10:00.

În urma adresei transmise de către Instituția Prefectului Județului Brașov, referitoare la identificarea unor terenuri sau zone pentru plantare puieți pe bază de voluntariat, autoritatea publică locală a Comunei Prejmer a răspuns pozitiv și în acest sens a identificat ca zonă propice plantărilor de puieți, o porțiune de 4 km limitrofă acostamentului Drumului Național 10, km 139+505 – 145+155 și zona învecinată pistei de biciclete ce leagă comuna de Parcul Industrial Prejmer.

Citeste și:  O realizare importantă de care beneficiază comunitatea defavorizată din comuna Racoş: deschiderea Centrului multifuncțional de sănătate, igienă și educație

Pentru realizarea unei perdele forestiere eficiente se vor folosi ca specie principală arbori din specia Stejar Roșu American, intercalați cu arbori de Gorun, Scoruș, Frasin și Paltin de Munte, care au fost furnizați de Regia Națională a Pădurilor Romsilva și de către Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt.

Total puieți: 5500 bucăți

Acțiunea se realizează în parteneriat cu:

  • Consiliul Județean Brașov;
  • Regia Națională a Pădurilor Romsilva;
  • Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt;
  • Asociația Creștem România Împreună;
  • Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de Silvicultura și Exploatări Forestiere;
  • Hidro Sal Com Prejmer;
  • Graells & Llonch Parks Prejmer;
  • Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei”;
  • Asociația ASV România.
Citeste și:  Campania "Dar din suflet pentru seniori" de Paște: 6.550 de tichete deja distribuite! 12.776 de brașoveni eligibili sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială până pe 30 aprilie

Astfel de campanii ecologice sunt un bun exemplu pentru comunitățile locale și pot atrage, pe lângă voluntarii asociaților partenere, participarea membrilor comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.