Jandarmii brașoveni și-au prezentat bilanțul activității pe anul trecut

Zi importanță pentru jandarmii brașoveni: azi a avut loc evaluarea activității Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov pe anul 2019.

Am avut ca invitați reprezentanți ai autorităților publice locale și șefi ai instituțiilor cu care Jandarmeria Brașov cooperează în îndeplinirea misiunilor.

Prezentarea activității noastre pe anul 2019 am început-o cu evocarea celor 100 de ani pe care i-a împlinit Jandarmeria în Transilvania. Inspectoratul nostru a organizat majoritatea evenimentelor din 2019 sub semnul acestei aniversări și a promovat tradițiile armei Jandarmeriei și simbolurile naționale.

Din punct de vedre operativ au fost executate 12.663 misiuni de ordine publică executate, între care se regăsesc:

  • 424 acțiuni de protecție antiteroristă,
  • 169 manifestări sportive,
  • 13 manifestații de protest,
  • 13 vizite oficiale ș.a.
    Au fost executate un număr de 3.889 acțiuni de intervenție la solicitare, ca urmare a apelului la 112 din care:
  • 17 pentru aplanare conflicte,
  • 56 pentru salvare-evacuare,
  • 3816 pentru alte solicitări.
    La niciuna dintre acțiuni nu s-au înregistrat acte de tulburare gravă a ordinii publice, care să impună intervenția în forță.
Citeste și:  Paul Georgescu, înotătorul român care a parcurs strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă în 9 ore

În anul 2019 jandarmii au constatat 81 infracțiuni flagrante (dintre care: 22 fapte de lovire sau alte violențe, 23 furturi, o tâlhărie, un ultraj, 2 violări de domiciliu, 9 distrugeri, 3 infracțiuni piscicole, ș.a.), cu 115 făptuitori, pentru care au fost întocmite 77 acte de sesizare pentru începerea urmăririi penale.

Sancțiuni contravenționale aplicate: 3.189 (dintre care 1.335 avertismente scrise și 1.854 amenzi în valoare de 1.405.870 lei). Au fost ridicate în vederea confiscării un număr de 1.545 de bunuri, ca urmare a constatării unor abateri de la prevederile legale.

În ceea ce privește paza obiectivelor, a fost asigurată paza pentru 30 de obiective, iar ca noutate, a fost instituită paza cu efective de jandarmi pentru Serviciul de Probațiune Brașov.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Deficitul de personal a fost ameliorat semnificativ în 2019 prin încadrarea a 24 de subofițeri și a unui ofițer, absolvenți ai instituțiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.