Jucării contrafăcute în 3 magazine dintr-un complex comercial din Brașov

La data de 05 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia respectării prevederilor Legii 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice.
În cadrul acțiunii au fost verificate 3 spații comerciale, amplasate într-un complex comercial de pe raza municipiului Brașov, unde se comercializau jucării și produse pentru copii.
Cu ocazia verificărilor efectuate au fost identificate, expuse la comercializare, un număr de 374 jucării, purtând denumiri sau însemne similare cu cele ale unor mărci înregistrate, produse ce se comercializau la preturi mult mai mici decât cele practicate în magazinele de profil.
În aceste conditii, existând suspiciunea că produsele comercializate sunt contrafăcute (suspiciuni generate de lipsa documentelor justificative, prețul de vânzare și lipsa acordului titularilor de drepturi pentru comercializarea acestor produse), s-a procedat la ridicarea, în vederea cercetărilor, a bunurilor în cauză.
Valoarea produselor indisponibilizate este in cuantum de aproximativ 17.000 lei.
Polițiștii au întocmit trei dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de ”punere in circulatie de produse contrafăcute”, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul politiștilor din cadrul Politiei Municipiului Brașov – Sectia 5 Poliție și Serviciului Criminalistic Brașov.

Citeste și:  Tichete sociale de 2.000 de lei pentru mamele cu venituri mici sau mamele minore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.