Junii Dorobanți împlinesc 100 de ani de la atestarea documentară a grupului

Junii Dorobanți împlinesc 100 de ani de la atestarea documentară a grupului, din anul 1923, atunci când a avut loc și desprinderea de grupul Junilor Curcani. Brașovenii sunt invitați să fie alături la cea mai importantă activitate a acestora, din Anul Centenar.

În 20 mai 2023, dis de dimineață, la ora 9:00 vor începe ziua la Biserica Sfântul Nicolae din Piata Unirii, unde preotul paroh Vasile-Filip Prodea va oficia o slujba aniversară (Te-Deum) cu ocazia împliniri a 100 ani de existenta a grupului.

La nici o sărbătoare a junilor nu poate lipsi tradițională horă. Astfel că, la ora 10.00, brașovenii își vor da mâinile și vor dansa Hora Junilor, în Piața Unirii, acompaniați de saxofon și acordeon.

Citeste și:  Cinci braşoveni de excepţie au primit titlul "Pro Urbe"

Pașii îi vor purta pe străzile centrului istoric al Brașovului până la Centru Cultural Reduta, unde când ceasul va bate ora 11.00, vor da drumul la un eveniment unic pentru tradiția junilor din Schei Brașovului și Brașovul Vechi: Gala Aniversară „100 de ani Dorobanți”. Vor fi momente de aducere aminte a istoriei, de subliniere a rolului bisericii în istoria acestora, prin cuvântarea protopopul Dănuț Benga și a prof. doc. preot Vasile Oltean. Va fi trecut în revistă și rolul în viata cotidiană a Brașovului, fiind pregătit și un moment poetic oferit de poetul Dan Despan, dar și un recital al Betinei – Maria Schwartz.

Citeste și:  Laura Țeposu, CEO Libris, premiată pentru încurajarea lecturii la nivel național

Întrarea este LIBERA, iar evenimentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.