Jurnalist brașovean, agresat în timpul unei filmări de către un bărbat nervos că s-a aflat adevărul | VIDEO

Un reporter din Brașov a fost lovit în timp ce filma un material despre un tren marfar încărcat cu benzină și motorină, care deraiase lângă o stație de transformare electrică. Incidentul feroviar a fost ascuns de operatorul privat care efectua transportul, autoritățile aflând din presă despre evenimentul care avusese loc cu o zi înainte, în stația Dârste, informează BZF.

Jurnalistul Claudiu Loghin a reușit să afle numele reprezentantului de la punctul de lucru din Brașov al operatorului privat GFR și a încercat să obțină de la acesta răspunsuri despre incidentul care a avut loc luni după-amiază. Dan Mironescu, însă, s-a enervat la vederea camerelor de filmat și l-a agresat pe reporter, care îi adresa întrebări despre ascunderea evenimentului. Bărbatul a încercat chiar să îi smulgă microfonul din mână.

Citeste și:  Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă

„Avem un tren cu benzină și motorină, la marginea Brașovului. Transportator privat. Șase vagoane, pline ochi. Luni, la ora 17.15, mecanicul intră pe o linie dezafectată. Locomotiva deraiază, la fel și trei dintre vagoane. La ZECE metri de Stația Dârste 400 – 110 kilovolți, a Transelectrica (o „uzină“ electrică, pe mai bine de cinci hectare) și CINCI metri de magistrala feroviară 300. Benzină și motorină. Din cele șase vagoane, cele trei deraiate sunt cu motorină. Cele cu benzină sunt pe șine, sunt tractate de acolo, cu altă locomotivă. Restul rămân pe loc, pline, cu scurgeri pe sus, pe la capac. Marți, ora 10.48. Un site feroviar publică poze de la locul accidentului, cu cisternele de benzină și motorină. Așa află și Poliția. La ISU, informația ajunge abia la ora 11 și 14 minute. OPTSPREZECE ORE, fără un minut, în care transportatorul privat a pus batista pe țambal. Mukles, tăcere, silenzio, liniște, csend. Șase vagoane. Unul singur are, pe specificații, capacitate de 69.030 litri. Adică peste 414.000 litri, în total, pe specificații. Benzină și motorină. Stație de 400 de kilovolți. Magistrală feroviară. Oamenii transportatorului sunt iritați că ce căutăm noi acolo. Și de ce am sunat la 112. Domnul Dan Mironescu, din cadrul punctului de lucru Brașov, al transportatorului privat „dă“ aprig cu palma și cu miștoul. Cum a ajuns trenul pe linia dezafectată? De ce a fost ținut secret tot incidentul? Cât de mare a fost pericolul, pentru comunitate? Nope, niciun răspuns. „Să-și ceară scuze microfonul, hă, hă“.”, a scris Claudiu Loghin pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.