Kids Tâmpa Brașov, din nou în topul academiilor de fotbal din România

ACS Kids Tâmpa Brașov este din nou în topul academiilor de fotbal din România. FRF a făcut public ieri, 13 iulie, clasamentul celor mai bune 50 de academii din țară, iar „urșii” sunt pe locul 23, cu un total de 77,2 puncte. „Alb-albaștrii” au urcat o poziție față de anul trecut, când au fost pe locul 24, dar au adunat și cu 4,29 puncte mai mult.

„Ne mândrim că și în acest an suntem acolo, între cele mai bune academii de fotbal din țară. Deși concurăm cu echipe de tradiție, cu nume, dar și cu bugete de sute de mii de euro, reușim să demonstrăm că la noi se face un fotbal profesionist și orice copil care vine aici are cele mai bune șanse de a reuși. Suntem singurul club din Brașov în top 50, iar asta spune foarte multe de munca pe care o depunem zi de zi, într-un proiect sportiv inedit pentru orașul și județul nostru. Știm că acest loc 23 se poate îmbunătăți și că avem mult de muncit, dar este o provocare pe care o acceptăm cu mare plăcere”, a declarat managerul general al Kids Tâmpa Brașov, Nicu Văduva.

Citeste și:  Autobuzele RATBV 50 și 52 vor circula pe un traseu modificat luni și marți

Grație punctajului obținut, Kids Tâmpa va avea și în următorul sezon reprezentante în Liga Elitelor (U15, U16 și U17) și în Liga de Tineret (U19).

În întocmirea punctajului pentru clasificarea academiilor se ține cont de următoarele aspecte: strategie și filosofie (10,4%), echipe și jucători (12,6%), staff tehnic (19,7%), staff suport (7,1%), antrenamente și meciuri (9,6%), infrastructură și facilități (20,3%), rezultate (20,3%).

Primele 3 locuri în topul academiilor de fotbal din România sunt ocupate de Farul Constanța, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și FCSB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.