Kim Jong Un interzice purtarea blugilor rupţi sau skinny în Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a interzis purtarea blugilor rupţi sau „skinny”, dar şi a tunsorilor de tip „mullet” (specifice anilor ’80: părul tuns scurt în faţă şi lăsat să crească lung la spate, sub formă de chică). Măsura are ca principal scop menţinerea tineretului nord-coreean departe de tendinţele „decadente” ale modei din Vest, potrivit Digi24.

Un apel în acest sens a fost făcut într-un articol apărut în Rodong Sinmun – publicația Partidului Muncitoresc Coreean – în care s-a arătat că „tentativele de a implementa socialismul în alte țări au eșuat din cauza invaziei stilului de viață capitalist”.

„Istoria ne-a învățat o lecție crucială: aceea că o țară poate deveni vulnerabilă și, în cele din urmă, poate să intre în colaps, în ciuda puterii sale economice sau militare, dacă se lasă influențată de alte culturi”, se arată în articolul din publicația nord-coreeană.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Tunsorile „mullet” au fost și ele interzise din aceste motive. Nu e de mirare, din moment ce în Coreea de Nord, femeile au la dispoziție doar 18 tipuri de tunsori standard, iar bărbații își aranjează coafura după modelul liderului suprem Kim Jong Un.

„Trebuie să fim vigilenți și să veghem la apariția celui mai mic semn al stilului de viață capitalist și să luptăm împotriva lui până când acesta dispare”, se arată în articolul din publicația nord-coreeană.

Sursa: DIGI24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.