Klaus Iohannis: DEPOPULAREA SATELOR este o PROBLEMĂ GRAVĂ

Klaus Iohannis a afirmat, luni, că depopularea satelor și lipsa unor școli adecvate sunt probleme critice în România, iar rezolvarea acestora necesită o abordare integrată și pe termen lung. Șeful statului a precizat că autoritățile locale trebuie să se implice pentru a oferi soluții, anunță mediafax.

„Depopularea satelor, abandonul școlar, accesul la educația timpurie, lipsa spațiilor de învățământ sigure reprezintă mari îngrijorări. Pentru a găsi soluțiile adecvate acestor probleme grave, unele chiar critice, este necesară o abordare integrată, pe termen lung, care să implice atât autoritățile centrale, cât și pe cele de la nivel local. Cu alte cuvinte, să nu mai „peticim”, ci să creăm programe concrete, gestionate riguros și, mai ales, predictibil, prin care școala românească de la sat să ajungă și ea în secolul XXI”, a conchis Iohannis.

Citeste și:  Structurile MAI au intervenit la peste 3.700 de evenimente în ultimele 24 de ore, dintre care peste 2.200 au vizat menținerea ordinii publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.