Klaus Iohannis îi cheamă pe români la vot. „PSD trebuie îndepărtat de la butoane”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD trebuie trimis în Opoziţie „pentru ani buni” şi a făcut apel la români să meargă la vot pe 24 noiembrie. Pe baza votului românilor, Klaus Iohannis va construi „România normală”, alături de Guvernul PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers pe jos, prin Galaţi, spre sala în care a avut loc întâlnirea cu cetăţenii din judeţul Galaţi. Klaus Iohannis a fost întâmpinat de numeroşi gălăţeni. Oamenii au dat mâna cu preşedintele României şi au făcut fotografii cu acesta. Şeful statului a fost solicitat să semneze autografe pe cea mai recentă carte pe care a scris-o.

Klaus Iohannis a dialogat şi cu jurnaliştii, într-o conferinţă de presă organizată la intrarea în Sala Sporturilor. La eveniment au luat parte 3.000 cetăţeni şi simpatizanţi ai PNL.

În faţa simpatizanţilor din Galaţi, Klaus Iohannis a declarat că „eroii alegerilor sunt oamenii cu ştampila de vot în mână”. „Schimbarea se produce şi este foarte bună pentru România. Deja am reuşit să înlăturăm, prin moţiune de cenzură, acel guvern pesedist eşuat. Un guvern eşuat condus de, sigur, contracandidata mea în acest tur doi al alegerilor. Un guvern eşuat al regimului de tristă amintire Dragnea-Dăncilă.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Şi am reuşit apoi să instalăm un guvern liberal, Guvernul Ludovic Orban, care deja a făcut primii paşi importanţi şi vom continua în forţă! Asta vrem noi să facem”, a transmis şeful statului.

PSD trebuie îndepărtat de la butoane

Lupta împotriva PSD nu s-a încheiat, chiar dacă PNL a câştigat primele bătălii. „Însă, dragii mei, lupta noastră nu s-a terminat şi nu se va termina înainte de parcurgerea întregului ciclu de alegeri. După turul doi, urmează localele, urmează alegerile parlamentare. Şi să vă spun de ce este extrem, extrem de important să mergem la vot şi să votăm corect, adică PNL. Este foarte important, fiindcă noi dorim să facem România bine”, a continuat preşedintele Iohannis.

Şeful statului îşidoreşte ca Moldova să fie legată de restul ţării printr-o autostradă şi prin căi ferate. „Eu nu mai îmi doresc ca românii să se simtă inferiori celor din Europa de Vest. Eu ştiu ce pot românii, eu ştiu ce poate România. O ştiu din proprie experienţă. Am văzut ce se poate într-un oraş. Asta vă garantez că se poate în toată România”, a declarat Klaus Iohannis. „Însă, dragii mei, pentru asta trebuie să votăm şi trebuie să muncim. Şi mai e nevoie de ceva. Este nevoie să trimitem PSD în opoziţie. PSD trebuie îndepărtat de la butoane şi trebuie îndepărtat de la butoane pentru ani buni”, a continuat Klaus Iohannis.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

Preşedintele Iohannis a explicat ce înseamnă România normală. „Nu ne dorim luna de pe cer, dar tot românul are dreptul la o viaţă normală, la o ţară normală, la şcoli bune pentru copii, la spitale care funcţionează, la drumuri. Şi la politicieni care se implică pentru România şi pentru români. Or aceşti politicieni la PSD nu-i vedem. Aşa că, dragii mei, haideţi să obţinem un vot atât de clar, încât PSD să fie trimis în opoziţie pentru ani buni, ca să începem noi să refacem România până când devine România Normală”, a declarat Iohannis.

Apel pentru participarea la vot

Şeful statului nu este de acord cu cei care spun că PSD s-ar fi schimbat după era Dragnea. „Sunt oameni care îmi spun: „domnule Preşedinte, totuşi, acum haideţi, mai lăsaţi-o cu PSD, că nu mai e chiar aşa de rău ca pe vremea lui Dragnea”. Ştiţi ce? Asta este o mare capcană. Chiar dacă vouă şi altora li se pare că poate PSD nu mai este aşa de rău, în realitate, PSD a schimbat de multe ori feţele, dar niciodată nu şi-a schimbat năravul. De aceea, PSD trebuie să meargă pentru mai mulţi ani în opoziţie!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

Trimiterea PSD în Opoziţie trebuie făcută prin vot. „Şi pentru acest lucru, dragii mei, este nevoie să mergem la vot. Şi pentru acest lucru este nevoie să obţinem un vot atâta de clar, încât nu-şi mai pune nimeni problema dacă PSD revine sau nu. Noi trebuie să votăm aşa ca să nu revină decât după ani şi ani, şi în acest timp să punem noi ţara pe picioare. Noi, împreună cu celelalte forţe democratice din România, să reparăm ţara, să o facem normală şi, pentru asta, repet – vă spun vouă, gălăţenilor, vă spun vouă, românilor – este extrem, extrem de important: duminică, pe 24 noiembrie, să mergem să votăm!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.