Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș candidat la funcția de premier

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat în această seară pe Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier. Nominalizarea a venit la finalul consultărilor de la Cotroceni între șeful statului și reprezentanții partidelor parlamentare. Președintele UDMR a fost singura propunere fermă de premier făcută de partidele și formațiunile cu care a discutat astăzi, 11 octombrie 2021.

Klaus Iohannis:

La consultările pe care le-am avut astăzi cu formațiunile parlamentare, am subliniat care sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români: gestionarea pandemiei, creșterea prețurilor la energie și măsuri ca celelalte prețuri să nu atingă un nivel insuportabil pentru populație, pregătirile pentru perioada de iarnă. În același timp, trebuie să nu dăm cu piciorul la această mare oportunitate care este PNRR și să beneficiem de fondurile europene semnificative aflate la dispoziția României. Dintre toate propunerile și abordările diferite cu care au venit partidele, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș.

Ulterior, Administrația Prezidențială a anunțat că șeful statului a semnat decretul privind desemnarea lui Dacian Julien Cioloș în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.