La Braşov va fi deschis primul centru de servicii comunitare integrate pentru copiii din comunităţile sărace

  • Trei milioane EUR investiţi în 2021 de Hope and Homes for Children România în reforma sistemului de protecţie a copilului
  • Trei orfelinate închise, patru case familiale construite, 1.800 de copii ajutaţi să rămână alături de familiile lor

Conform raportului anual recent publicat, Hope and Homes for Children România a susţinut, în anul 2021, închiderea unui număr de trei orfelinate şi a deschis patru case familiale în Bucureşti, Neamţ, Oradea şi Sibiu, oferind acces la normalitate unui număr de 48 de copii, care acum îşi recâştigă demnitatea prin independenţă şi autonomie.

Alte 10 orfelinate sunt în curs de închidere, anul 2021 marcând, de asemenea, startul celui de-al patrulea pilon de intervenţii al organizaţiei, prin construirea primului centru de servicii comunitare integrate din Braşov.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

„Demnitatea are nevoie de mai mult decât haine, un prânz cald şi un acoperiş”, afirmă Robert Ion, Director de Fundraising & Comunicare Hope and Homes for Children România.

„În 2021, am putut ţine acasă, alături de familie, aproximativ 1800 de copii, aflaţi în risc de separare de părinţi din cauza sărăciei. Am susţinut alţi 140 de tineri care au părăsit sistemul de protecţie, prin plata chiriei şi a utilităţilor, acoperirea nevoilor de bază (precum mâncare sau igienă, îmbrăcăminte şi încălţăminte, consultaţii/intervenţii stomatologice), recomandări pentru găsirea unui loc de muncă, sesiuni de formare profesională, dar şi suport psihologic şi consiliere de specialitate, cu scopul de a crea premisele pentru integrarea cu succes pe piaţa muncii şi în comunitate”, adaugă Robert Ion.

De 23 de ani, Hope and Homes for Children România oferă demnitate copiilor şi familiilor acestora:

  • 63 de orfelinate au fost închise; 1.792 de copii au fost duşi înapoi la ei acasă; 116 case familiale au devenit „acasă” pentru aproape 1.400 de copii;
  • 38.000 de copii au rămas lângă familiile lor, prin asigurarea stabilităţii financiare şi a siguranţei medicale în familiile marginalizate, aflate în risc de separare;
  • 2.000 de tineri de peste 18 ani, aflaţi la vârsta părăsirii sistemului de protecţie, au beneficiat de acţiuni de integrare socio-profesională.
Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Odată cu începerea războiului din Ucraina, Hope and Homes for Children România susţine 230 de copii sosiţi din orfelinatele clasice sau familiale din Ucraina şi care au fost preluaţi de DGASPC Bucureşti, Iaşi, Prahova şi Braşov. Până acum, Fundaţia a oferit sprijin financiar, logistic şi uman în valoare de peste 100.000 de Euro în procesul de acomodare şi îngrijire a copiilor cu măsură de protecţie din Ucraina, dar şi prin intervenţii de urgenţă în centrele de primire a refugiaţilor.

Vezi în format digital Raportul Anual al HOPE AND HOMES FOR CHILDREN ROMANIA: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.