La Londra a fost dezvelit bustul în bronz al Regelui Mihai

Azi, 25 noiembrie 2021, în a doua zi a vizitei în Anglia, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au participat, la Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la ceremonia de dezvelire a bustului în bronz al Regelui Mihai I, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la nașterea suveranului.

Statuia a fost realizată de sculptorul Valentin Tănase și a fost dezvelită de Custodele Coroanei și de ambasadorul României la Londra, Excelența Sa doamna Laura Popescu.

Au fost prezente personalități românești, printre care s-au numărat ES dl Andrew Popper, președintele Consiliului Regal român, dr. Jonathan Eyal, membru al Consiliului Regal, Sir George Iacobescu, soprana Nelly Miricioiu, jurnalistul Christian Mititelu, alături de personalități britanice precum președintele Asociației Britanice Paralimpice, directoarea Crucii Roșii londoneze, comandantul Colegiului Regal de Apărare, reverendul profesor Peter Galloway.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

În continuarea ceremoniei de dezvelire a bustului Regelui Mihai, participanții au luat parte la o recepție în saloanele Ambasadei României, la invitația doamnei ambasador.

În partea a doua a zilei, Custodele Coroanei și Principele Radu au avut o întâlnire cu ambasadorul României, în care au fost discutate proiecte pentru anul 2022, referitoare la sprijinirea marii comunități românești din Regatul Unit și la promovarea companiilor românești pe piața britanică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.