La Primăria Codlea, bicicletele înlocuiesc mașinile de serviciu

Viceprimarul municipiului Codlea, Erwin Albu, are planuri mărețe: edilul vrea să introducă un pachet de măsuri care să limiteze poluarea din municipiu. Prima măsură este cea a încurajării bicicletelor ca principal mijloc de locomoție prin Codlea. Și ca să-i încurajeze pe codleni să-și lase mașinile acasă în favparea bicilcetelor, Erwin Albu s-a gândit să-i dea pe angajații primăriei drept exemplu de bună practică.

„Vom achiziționa biciclete pentru angajații Primăriei, atât clasice, cât și electrice, astfel încât munca pe teren să fie mai facilă, mai vizibilă și mult mai lesne de făcut. În acest moment se cumpără 4 biciclete electrice și 3 clasice. Avem un buget aloca de 30.000 de lei, pentru două biciclete sport și două de oraș. Vrem să dăm un exemplu ca țintă de dezvoltare pentru oraș cu măsuri verzi, care va contribui la măsurile antipoluare”, a declarat Erwin Albu.

Citeste și:  Aeroportul Brașov se alătură luptei împotriva drogurilor. Campanie de informare și conștientizare pentru pasageri

Și ca să-i ajute pe codleni să iasă pe două roți mai cu încredere Erwin Albu a mai precizat că, în curând, se va marca DN1 cu o bandă pentru biciclete pe raza municipiului. Infrastructura de ciclism se va dezvolta la nivelul străzilor principale și secundare, pentru ca municipiul Codlea să își merite titlul de Velo City.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.