Legislaţia privind vânarea urşilor a fost schimbată

A fost schimbată legislaţia privind vânarea urşilor care reprezintă un pericol pentru comunităţi. Împuşcarea animalelor se va face doar de personalul tehnic al asociaţiei care a cerut măsura în cel mult 15 zile de la solicitare. Nu se mai acceptă persoane străine, spune ministrul mediului.

„S-a dat o aprobare de extragere, care înseamnă nu relocare, ci extragerea animalului prin împuşcare. Derogarea o primeşte asociaţia care solicită şi până acum, în ultimii patru ani cel puţin, aceste derogări au fost tot timpul subiect de discuţie în Minister. (…) Sunt schimbate de astăzi. De astăzi, toate extragerile de forţă majoră, de pericol pentru sănătatea omului, pentru comunităţi, se fac de către personalul tehnic al asociaţiei care solicită. (…) Am oprit orice variantă de aducere a unor persoane străine care să pună în aplicare”, a declarat Tanczos Barna.

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

Taczos Barna a explicat la Digi 24 ca Romania are nevoie de sprijinul celorlalte state membre pentru a gestiona situatia ursilor in conditiile in care acum avem peste 7 mii de exemplare. O astfel de solicitare a mai fost facuta in mandatul Gratielei Gavrilescu insa a fost respinsa de statele membre. Schimbarile vin dupa impuscarea celui mai mare urs brun din tara de un print austriac, vanator de trofee. In acest caz a fost deschis un dosar penal  in rem pentru braconaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.