Liber la pescuit! Ieri s-a încheiat prohibiția în România

Prohibiţia pescuitului în România s-a încheiat ieri, 8 iunie 2022, însă există în continuare restricţii la capturarea unor specii de peşti, potrivit ordinului comun de prohibiţie din acest an emis de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului, transmite Agerpres.

În Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), pescarii sportivi şi amatori nu au voie să reţină niciun exemplar din speciile crap, somn, ştiucă şi şalău. De la această prevedere a actului normativ sunt exceptaţi pescarii comerciali, cei ale căror venituri depind în exclusivitate de resursa naturală. Această restricţie a fost impusă pe fondul diminuării populaţiilor din cele patru specii de peşti.

De asemenea, pe teritoriul RBDD, capturarea linului este interzisă în perioada 7 iunie – 6 iulie, iar cea a racului până pe 15 iunie, prohibiţia la raci urmând să se reia în Deltă în luna septembrie.

Citeste și:  Proiect: Minorii prinşi că fumează în spaţiile publice riscă amenzi între 100 şi 500 de lei

”În județul nostru (n.r. Brașov), cele mai căutat zone pentru pescari sunt zonele aferente râului Olt, începând de la Podu Olt și până la ieșirea din județ, în zona confluenței cu pârâurile care vin din munții Făgăraș. Prețul unui permis de pescuit pentru apele contractate este de 130 de lei pentru anul 2022 și se eliberează de la sediul Asociației, de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 14”, a explicat pentru Radio România Brașov, președintele Asociației Pescari Sportivi Brașov, Cristian Popa.

Ordinul de prohibiţie a pescuitului din acest an restricţionează şi utilizarea uneltelor de pescuit şi a mărit numărul zonelor de protecţie pentru resursele acvatice vii din România, zone în care nu se pescuieşte, de la circa 60, în 2021, la aproximativ 85, în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.