Liderul PSD Braşov cere demisia conducerii RATBV

„Regia Autonoma de Transport Brașov (RATBV) are lacune serioase în zona de management. Drept dovadă sunt șoferii prinși în stare de ebrietate, la volan, în ultimele zile. Vorbim despre trei conducători auto depistați în stare de ebrietate de către polițiști, în doar două zile. Însă, potrivit presei locale, au mai existat astfel de cazuri și în trecutul apropiat, respectiv în ultimele luni”, spune Lucian Pătrașcu, președintele PSD Brașov.

Liderul social-democraţilor braşoveni susţine că este sigur că numărul şoferilor care au astfel de apucături este mult mai mare în ”ograda” RATBV.

„Dacă am discuta despre șoferi amatori ar fi altceva (deși nici în acest caz nu ar fi de trecut cu vederea), dar suntem în fața unor cazuri ce implică șoferi de autobuz, respectiv de cei care asigură transportul public la Brașov. Practic, călătorii își pun viața în mâinile acestor oameni. Nu mai spunem că șoferii au fost prinși la primele ore ale dimineții, atunci când autobuzele sunt pline de elevi, studenți. Cu alte cuvinte, acești șoferi au pus în pericol viața călătorilor, ceea ce este inadmisibil”, a mai adăugat Pătrașcu.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Lucian Pătraşcu susţine că RATBV este o societate scăpată de sub control, pentru că lipsa de etică şi disciplina lipsesc, iar accidentele nedorite se ţin lanţ. În acest sens liderul PSD a amintit episodul reclamelor la studiourile videochat, care rulau în autobuzele regiei sub privirile pasagerilor: „Să nu uităm că, anul trecut, pe un autobuz al municipalității rula reclamă la…un studio de VIDEOCHAT. Oare chiar așa am ajuns, ca pe mijloacele de transport în comun ale Brașovului să facem publicitate la… VIDEOCHAT? Mă întreb, ce fel de management se derulează la societatea RATBV?

Văd că reprezentanții administrației locale și județene vorbesc tot mai mult despre transportul metropolitan, desigur, asigurat de către RATBV. Cum să asigure transport de persoane în zona metropolitană când RATBV nu este în stare să transporte călătorii, în singuranță, pe străzile din municipiul Brașov? Din acest motiv și din multe altele, consider că directorul general George Mihai Cornea, trebuie să-și prezinte demisia. La o astfel de societate este nevoie clar de un management bun, nu de amatorism, nu de experimente. Am încredere că reprezentanții administrației locale vor lua măsurile care se impun și vor organiza concurs pentru posturile din conducere. Nu cred că trebuie să asistăm la o tragedie pentru a schimba conducerea, indiferent de instituție sau societate!”, a opinat Lucian Pătrașcu.

Citeste și:  Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române

Replica managerului interimar al RATBV, George Cornea, nu a întîrziat: ”De când sunt director general al RATBV, calitate pe care o am de două luni, au fost efectuate peste 600 de controale la alcool și colaborăm în contimuare inclusiv cu Poliția Rutieră, ceea ce este cu mult mai mult decât ceea ce s-a făcut înainte. Vă asigur că avem toleranță zero la alcool, așa cum am demonstrat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.