Linie telefonică gratuită pentru servicii medicale, pentru refugiații din Ucraina

  • Numărul de telefon 0040 373787805 este gratuit și disponibil 24/7

 Asociația Zi de Bine în parteneriat cu Telios Care, compania ce furnizează servicii medicale de telemedicină, deschid o linie telefonică gratuită pentru refugiații din Ucraina. Persoanele interesate vor avea acces la consultații medicale direct prin telefon, în limba ucraineană, atât pentru servicii de medicină generală cât și de pediatrie. Numărul de telefon 0040 373787805  cu acoperire națională este gratuit și disponibil 24/7.

Potrivit Poliției de Frontieră Române, de la izbucnirea războiului și până în prezent, în România au sosit aproximativ 400.000 de refugiați din Ucraina. Aproximativ 305.000 de persoane au plecat deja către alte țări, în timp ce 95.000 de persoane au rămas pe teritoriul României.

Citeste și:  Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost dat dispărut.L-AȚI VĂZUT?

“Nu ne putem imagina ce este în sufletul oamenilor care fug pentru a-și salva viața și care sunt nevoiți să își lase în urmă tații, frații, soții și ceilalți membri ai familiei. Însă putem înțelege că acum este momentul, din nou, să ajutăm. De această dată printr-un serviciu personalizat de telemedicină, care să le ofere informațiile medicale de care au nevoie, în limba pe care o vorbesc“, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

„Cele mai prețioase experiențe din viață vin din dăruirea celorlalți. Dacă putem face viața un pic mai ușoară și liniștită pentru toți oamenii afectați de aceste vremuri, recompensele nu se vor termina niciodată. Suntem recunoscători pentru echipa minunată pe care o avem la Telios Care și de echipa  Zi de BINE, care nu sunt împiedicați de nimic și dăruiesc din toată inima”, a adăugat Philip Choban, co-founder and CEO Telios Care.

Citeste și:  Acțiune de ecologizare a Drumului Vechi

La doi ani de la lansarea campaniei #scutpentruspitale, Asociația Zi de Bine a ridicat #SCUTpentruUCRAINA în contextul în care la toate punctele de trecere a frontierei dintre România și Ucraina se află mii de oameni care încearcă să supraviețuiască și să ajungă împreună cu familiile lor într-un loc sigur.

În acest context, Asociația Zi de Bine a demarat mai multe proiecte cu scopul de a fi alături de cei care au nevoie de sprijin. La începutul lunii martie, împreună cu partenerii și donatorii săi, a trimis de ambele părți ale graniței aproape 100 de tone de produse – alimente, medicamente, pături, produse de igienă etc.

În prezent, Asociația Zi de Bine amenajează într-unul dintre centrele de tranzit de la Iași, locuri de joacă pentru copii și spații de recreere pentru mame, în timp ce la București, pe 1 aprilie, va deschide porțile Centrului Comunitar Zi de BINE, dedicat comunității ucrainene.

Citeste și:  Acțiuni organizate și desfășurate de către polițiștii brașoveni

Dacă vreți să susțineți financiar aceste proiect, puteți să o faceți prin fundraiserul deschis de Asociația Zi de BINE pe FB sau prin direcționarea a 20% din impozitul pe venit/profit către Asociație. Contractul poate fi descărcat de pe site-ul www.zidebine.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.