MADR: Instruire privind programele de sprijin pentru crescătorii de porci și păsări

În data de 06 august 2019, la sediul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a desfășurat ultima sesiune de instruire a personalului din cadrul direcțiilor pentru agricultură din județele Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomița, Călărași, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Gorj de către specialiști ai Direcției Politici în Zootehnie privind implementarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, dar și a Programului de susţinere pentru activitatea de reproducție, incubație în sectorul creșterii păsărilor.

La întâlnire a participat secretarul de stat Daniel Bătănoiu care a afirmat: ”Este foarte important ca în cadrul acestei instruiri să clarificăm definirea termenilor specifici și a tipurilor de beneficiari, procedura privind modul de derulare a plăților și a deconturilor, pentru a simplifica modalitatea de depunere a cererilor, dar și de verificare a tuturor documentelor. Prin aceste programe ne dorim sprijinirea crescătorilor de porcine și păsări, în vederea asigurării necesarului de material biologic pentru popularea fermelor, sporirea veniturilor, iar ca efect direct îmbunătățirea nivelului de trai al acestora”.

Citeste și:  e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai. Noi funcționalități aduse aplicației MF

Programele urmăresc creșterea și stabilizarea cantitativă şi calitativă a producțiilor de carne și produse din carne, echilibrarea balanţei veniturilor şi a cheltuielilor producătorilor agricoli.

Reamintim că în perioada 30 iulie – 6 august 2019 au avut loc instruiri de pregătire a personalului din cadrul tuturor direcțiilor pentru agricultură județene din țară, pentru asigurarea unei aplicări cât mai corecte, eficiente, transparente și unitare a celor două noi programe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.